Lieve Goossens

Lieve Goossens (f Koen Broos)
Docent Fluit

Lieve Goossens is een gepassioneerde muzikante in verschillende domeinen: ze is solofluitiste van het Orchestre Philharmonique Royal de Liège, docente fluit aan de Luca School of Arts Campus Lemmens (januari – september 2023), en kamermuzikante in verschillende bezettingen. Vanaf het academiejaar 2023-2024 wordt ze hoofdvakdocente fluit aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Na studies in de academie van Lokeren en in de conservatoria van Gent en Antwerpen bij Marjolijn Vanmechelen, Philippe Benoit en Aldo Baerten, behaalde Lieve Goossens in november 2004 het “Konzertdiplom” in de Musikhochschule van Saarbrücken bij Prof. Gaby Pas-Van Riet. Ze volgde tevens masterclasses bij Emmanuel Pahud, Peter-Lukas Graf, Philippe Bernold, Andrea Lieberknecht en Philippe Boucly.

Lieve is laureate van verschillende wedstrijden, zoals de Mozartpreis in Wiesbaden (2003, 2e prijs), Gouden Vleugels (2002, met het blaaskwintet Syrinx), Tenuto (1999, 1e prijs) en Axion Classics (1997, 1e prijs voor fluit en 2e prijs voor kamermuziek).

Sinds september 2005 is ze solofluitiste van het ‘Orchestre Philharmonique Royal de Liège’. Van september 2003 t.e.m. augustus 2005 was ze, na een jaar ‘Praktikantin te zijn, solopiccoloïste in het ‘Saarländisches Staatsorchester’ in Saarbrücken. Lieve maakt deel uit van het Vlaams blazersensemble I Solisti en treedt regelmatig op met ensembles als Oxalys en symfonische orkesten als het symfonie-orkest van De Munt, Opera Vlaanderen, Symfonie-orkest Vlaanderen, Antwerp Symphony Orchestra, Sinfonie Orchester Aachen etc. Ze speelt ook regelmatig kamermuziek in diverse bezettingen.

Van 2000-2002 maakte ze deel uit van het European Union Youth Orchestra. Van januari 2023 tot oktober 2023 is ze docente fluit aan de Luca School of Arts campus Lemmens , van 2010 tot 2021 gaf ze als gastprofessor fluitlessen aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en sinds het jaar 2015-2016 geeft ze lessen auditietraining en orkesttrekken aan het Conservatoire Royal de Liège. In oktober 2023 start ze als docente fluit aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Lieve Goossens speelt op een gouden Yamaha-fluit met een kopstuk van Salvatore Faulisi. Ze is Yamaha Artist.

Contacteer Lieve: 

E-mail