Luc Vertommen

Luc Vertommen
Phd student in de kunsten

Luc Vertommen werd geboren in Leest (Mechelen) waar hij via de plaatselijke fanfare kennis maakte met de blaasmuziek.  Hij studeerde cornet, notenleer en piano aan de muziekacademies van Mechelen en Willebroek. Zijn hogere muziekstudies aan het Lemmensinstituut te Leuven zag hij bekroond met een drievoudig Laureaatsdiploma voor Trompet, Muziekgeschiedenis en Harmonie- en Fanfaredirectie.  Daarna behaalde hij nog een eerste prijs Kamermuziek aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel en een meestergraadsdiploma directie aan het Lemmensinstituut.  Hij behaalde in 2011 zijn doctoraat aan de universiteit van Salford (Manchester) in de klas van David King en Peter Graham. Momenteel vervolledigd hij een doctoraatsstudie aan het Conservatorium van Brussel rond de ontsluiting van het 20ste repertoire voor blaasorkest van de synthetisten.
 
Na zijn opleiding werkte hij als freelance-trompettist en werd hij full-time ondergedompeld in de wereld van de blaasmuziek, enerzijds als leraar koper en samenspel/instrumentaal ensemble en als leraar hafabra-directie. Hij is directeur van de Academie te Deurne (Antwerpen) en dirigent van de Brass Band Gent (B) en de Hauts-de-France Brass Band (FR). Hij dirigeert en jureert met regelmaat over heel Europa en kreeg in 2014  de International Buma Brass Award 2014 voor zijn international werk binnen de blaasmuziekwereld. Daarnaast werkt hij aan een CD- en boekenreeks rond Vlaamse blaasmuziek, de Anthology of Flemish Band Music-reeks. Hij kreeg in 2001 de Fuga-Trofee voor zijn inzet voor de Belgische muziek.
Hij is verantwoordelijke uitgever hafabra voor Traxon Music/Band Press en maakt met regelmaat arrangementen voor blaasorkest die te beluisteren zijn op talrijke CD’s.   
 
 

Neem contact op met Luc Vertommen