Luis Mora Matus

Luis Mora Matus
Phd student in de kunsten

Luis Mora Matus is een drummer/componist geboren te Santiago de Chili in 1987. Op zijn achttiende verhuisde hij naar São Paulo (Brazilië) waar hij aan het Souza Lima/Berklee conservatorium studeerde. Gedurende vier jaar studeerde Luis zowel Zuid- Amerikaanse muziek als jazzmuziek. 

Met de ambitie om zijn kennis te verbreden verhuisde hij in 2009 naar Nederland waar hij zijn bachelors- en masterdiploma Jazz behaalde aan het Conservatorium in Rotterdam (Codarts). Mora studeerde af in 2014. Sindsdien is hij zeer actief in zowel Nederland als het buitenland, met regelmatige optredens in Polen, Duitsland en Cyprus. Hij is voornamelijk actief met zijn eigen band, Quantum Trio, een hedendaagse jazzband die zijn invloeden haalt uit metal, klassieke- en elektronische muziek. De band heeft drie studioalbums op zijn naam en heeft veel getoerd in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Nederland en Polen. In 2015 won Quantrum Trio het ‘Debut Album of the year’ uitgereikt door Polish Jazz Portal en in 2018 wonnen ze de Hitch On Music/Jazz Juniors Competition in Krakau, Polen. 

Momenteel werkt Luis Mora aan een PhD in de Kunsten aan Koninklijk Conservatorium te Brussel/VUB. Het doel van zijn onderzoek is het uitbreiden van de expressieve mogelijkheden van drummers in de ritmisch complexe context van hedendaagse jazz, door middel van de assimilatie van voettechnieken ontwikkeld door metal drummers. Voor meer informatie over Luis Mora Matus kunt u terecht op www.luismoramatus.com
 

Neem contact op met Luis Mora Matus