Maarten Vandenbemden

Maarten Vandenbemden
Assistent Toegepaste Harmonie (voor gitaristen) en Harmonieleer & Analyse en Coördinator Muziek binnen de Educatieve Master in de Kunsten

Maarten Vandenbemden (1994) wordt geboren in een huis vol gitaren en krijgt zijn eerste gitaarlessen van zijn vader. Dertien jaar later leidt zijn weg naar de klas van Antigoni Goni aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar hij “summa cum laude” de masters gitaar en muziekschriftuur behaalt.

Als solist en met verscheidene orkesten speelde hij onder meer in Bozar (Brussel) en het koninklijk paleis van Caserta, en van Jordanië tot China.
Vanuit een bijzondere voorliefde voor kamermuziek speelt hij regelmatig samen met sopranen Noémie Schellens en Kelly Poukens, met celliste Ann Van Hecke en in de kleurrijke bezetting van twee tenoren en twee gitaren als “Los Reyes de la Baraja”.

Sinds 2018 is Maarten het vierde lid van het Four Aces gitaarkwartet, waarmee hij in 2022 na het eerdere Tabula Rasa een tweede album opneemt, volledig gewijd aan Belgische muziek.
Met pianiste Saskia Van Herzeele vormt hij duo Adentro, dat in 2018 finalist is van Supernova en winnaar van de Kamermuziekprijs op het Twents Gitaarfestival (NL). Hun eerste CD “Once upon a time” verscheen in december bij Etcetera en werd in 2019 verkozen tot een van de 10 favoriete albums van het jaar door het Amerikaanse Classical Guitar Magazine. Met dank aan Beeldenstorm vzw komt eind 2021 hun tweede album uit. “Paris. Les années folles” is volledig gewijd aan de muziek uit de vorige jaren ‘20.

Maarten is docent toegepaste- en geschreven harmonie en coördinator van het domein muziek in de Educatieve Master aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, en docent klassieke gitaar aan het Conservatorium van Gent. Sinds 2016 is Maarten bovendien actief betrokken bij the Volterra Project , een innovatieve zomercursus voor gitaar, en bij Music Projects for Brussels, een organisatie die Brusselse kinderen, patiënten en gedetineerden in contact brengt met klassieke muziek.

Contacteer Maarten:

E-mail