Manu Mellaerts

Manu Mellaerts
Docent Trompet

Manu Mellaerts begon zijn muzikale opleiding in de academie van Tienen. Daarna studeerde hij aan het Lemmensinstituut te Leuven en vervolgens aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel, waar hij Hoger Diploma’s voor trompet en kamermuziek behaalde, alsook een pedagogisch diploma.

Later studeerde hij verder bij Pierre Thibaud te Parijs, bij Roger Delmotte te Versailles en bij Edward Tarr te Basel. In 1985 werd hij laureaat van de VRT Tenuto wedstrijd en in 1987 behaalde hij een bronzen medaille op de Internationale Trompetwedstrijd te Toulon (Fr.)

Van 1984 tot 1986 was hij als trompettist verbonden aan het VRT Filharmonisch Orkest, terwijl hij leraar was aan het Lemmensinstituut te Leuven tot 1987.

Vanaf 1986 is hij 1ste solotrompettist bij het Orkest van de Nationale Opera “De Munt”, te Brussel en docent aan het Kon. Muziekconservatorium te Brussel.
Daarbij is hij actief als solist en in kamermuziekverband. Samen met de bekende Belgische organist Luc Ponet vormt hij een vast duo met optredens in binnen en buitenland. 

Solistische optredens met o.a. “De Munt”, het "Vlaams Radio Orkest"., de “Beethoven Academie”, “I Fiaminghi”, het “Collegium Instrumentale Brugense”, “l’Orchestre de Wallonie”, "the Slovak Sinfonietta Zilina", en vele andere... Hij is ook een graag geziene gastsolist bij verschillende amateurblaasverenigingen.

Contacteer Manu:

Email