Marco Mantovani

Marco Mantovani
PhD student in de kunsten

Marco Mantovani (1992) studeerde in Mantova, Fiesole en aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Tijdens zijn studies in Brussel won hij al de Ingeborg Köberle Prijs als “meest veelbelovende student van het jaar”. Hij voltooit op dit moment een Doctoraat in de kunsten aan het Koninklijk Conservatorium Brussel/Vrije Universiteit Brussel. 
Hij trad op in meerdere concertzalen bijvoorbeeld Flagey in Brussels, Teatro La Fenice in Venezia, Teatro La Pergola in Firenze, Solitär in het Mozarteum in Salzburg, Casa da Música in Porto, en bij gerenommeerde concertverenigingen en festivals bijvoorbeeld Maggio Musicale Fiorentino (Firenze), Società dei Concerti en Società del Quartetto (Milano), Festival Jonge Wolven in Flagey, etcetera.
Sinds 2019 is hij eveneens assistent Professor piano aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Pianiste Maria João Pires zei over hem: “Vanaf de eerste ontmoeting ontdekte ik dat Marco Mantovani iemand is met veel talent, met ongelooflijk veel muzikaliteit, die de muziek op een diepere manier wil begrijpen".
 

Neem contact op met Marco Mantovani