Michelino Bisceglia

Michelino Bisceglia | Docent Compositie Filmmuziek | Jazz Compositie & Arrangement @ KCB
Docent Compositie Filmmuziek | Jazz Compositie & Arrangement

Michelino Bisceglia is al meer dan drie decennia actief in de muzikale sector. Zijn werk wordt erkend en gevierd op verschillende internationale evenementen en festivals.

Bisceglia's werk als filmcomponist begon later in zijn carrière, sindsdien heeft hij soundtracks gecomponeerd voor talloze speelfilms die zijn vertoond op prestigieuze festivals zoals het Cannes Film Festival en het Venice International Film Festival. Hij componeerde voor de 10-delige serie "Thieves of the Wood", die in 2020 wereldwijd werd uitgebracht op Netflix. Daarnaast heeft Bisceglia muziek gecomponeerd voor verschillende tentoonstellingen, waaronder de zeer geprezen "Claude Monet Immersive Experience". Hij heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn werk in filmmuziek, waaronder de World Soundtrack Award Public Choice in 2014 voor zijn werk aan de film "Marina" geregisseerd door Stijn Coninx. In 2022 mocht hij opnieuw een nomminatie in ontvangst nemen voor de World Soundtrack Award 2022 voor zijn soundtrack van de Canadese-Britse animatiedrama "Charlotte", met Keira Knightly in de hoofdrol. Zijn recenste nominatie was ditmaal voor "Breakthrough composer of the Year" van de International Film Music Critics Association - IFMCA.

Bisceglia heeft samengewerkt met enkele van 's werelds toonaangevende orkesten, waaronder het Brussels Philharmonic, Orquestra Sinfónica do Porto Casa da Música, Hungarian Studio Orchestra, Galaxy Studio Orchestra en The Japan Symfonia. Hij heeft verschillende albums uitgebracht met zijn eigen composities, waaronder "Orchestral Works 1", met het zeer geprezen Brussels Chamber Orchestra, de hobo-solist Piet Van Bockstal en het AMK-koor. Bisceglia heeft net een nieuw concerto voor trompet en orkest gerealiseerd en zal de soundtrack componeren voor de aankomende film "Sleep" van de Nederlandse regisseur Jan-Willem van Ewijk.

Bisceglia's muzikale talent reikt verder dan film- en orkestmuziek, hij staat ook bekend als een zeer bekwame jazzpianist. Hij heeft gewerkt met o.a. Dewey Redman, Randy Brecker, Bob Mintzer, Toots Thielemans.
Daarbovenop nam hij tientallen platen op voor gerenommeerde labels als RCA Victor, Enja Records, Prova Records en Blue Note. Bisceglia heeft opgetreden op verschillende internationale jazzfestivals met zijn eigen jazztrio en heeft zichzelf ontwikkeld als een veelzijdige en bekwaam musicus.

Voor meer informatie, raadpleeg de website van Michelino Bisceglia: http://www.michelinobisceglia.com/

Aarzel niet om contact te nemen met Michelino Bisceglia: michelino.bisceglia@ehb.be