Niranjan Wijewickrema

Niranjan Wijewickrema docent KCB
Docent Natuurtrompet

Trompettist en musicoloog Niranjan Wijewickrema behaalde tijdens zijn muziekstudies aan de Conservatoria van Brussel en Bergen verschillende diploma's (Solfeggio, gespecialiseerd Solfeggio, Geschiedenis van Muziek & Harmonie).
Hij studeerde trompet bij Pierre Thibaud (Parijs) en Jerome Callet (New York) voordat hij zijn trompetdiploma behaalde in de klas van Antoine Acquisto (IMEP, Namen) en Friedemann Immer (HfM, Köln).
 Zijn doctoraat proefschrift in Muziekwetenschappen (HfM, Karlsruhe) "Der Gebrauch der Trompete in den gedruckten Kantantenjahrgängen Georg Philipp Telemanns" werd bereikt onder supervisie van Prof. Dr. Dr. h.c. Edward Hankins Tarr (†) en met de vermelding cum laude ontvangen.
Hij leidde een carrière als freelance trompettist in heel Europa (b.v.: tweede Brandenburgs Concerto op het Ruhr-Klassik Festival, wereldpremière van Victor Kissine's Opéra Pompier) voordat hij zijn interesse richtte op onderzoek en pedagogiek.
Hij doceerde natuurtrompet zowel aan de Académie de Musique de Woluwe-Saint-Lambert als aan het IMEP (Namen), en gaf verschillende masterclasses (Bundesakademie für Kulturelle Bildung Wolfenbüttel, International Summer Academy Alden Bilzen).
Momenteel doceert hij natuurtrompet aan de afdeling HIPP van het Koninklijk Conservatorium Brussel; zijn klas heeft in de loop der jaren haar status van carrièrestartpunt bevestigd voor baroktrompettisten van de opkomende generatie, zoals bijvoorbeeld: Sander Kintaert of Bruno Fernandes (zie video's hieronder).

https://www.youtube.com/watch?v=K-qxCc-J7tg

https://www.youtube.com/watch?v=HwZ_LKcur7c

Contacteer Niranjan:

Email