Yossif Ivanov

Yossif Ivanov
Docent Viool

Geprezen als "een speler met indrukwekkende autoriteit en présence" (The Strad) en "een van de topviolisten van morgen" (Diapason), Yossif Ivanov, heeft zichzelf al snel gevestigd als een van de meest opwindende violisten van zijn generatie. Op 16-jarige leeftijd ontving hij de Eerste Prijs tijdens de Internationale Wedstrijd in Montreal en twee jaar later de Tweede Prijs, evenals de Publieksprijs, tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd in Brussel. 
In de afgelopen seizoenen heeft Yossif Ivanov lovende kritieken gekregen in alle grote Europese zalen. Hij trad op met orkesten zoals het Montreal Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra, Orchestra Sinfonica della RAI, Vancouver Symphony, Residentie Orchestra The Hague, English Chamber Orchestra, Orchestre de la Suisse Romande, Rotterdam Philharmonic, Konzerthausorchester Berlin, Lucerne Symphony, Sinfonia Varsovia , het Milano Verdi Orchestra, Orchestre de Chambre de Lausanne, Luxemburg Philharmonic, Orchestre National de Lille, Ensemble Orchestral de Paris, evenals alle grote Belgische orkesten.
Hij werkte samen met bekende dirigenten zoals Neëme Järvi, Marin Alsop, Yannick Nézet-Séguin, Vladimir Jurowski, Kazushi Ono, Jean-Claude Casadesus, Philippe Herreweghe, Jaap Van Zweden, Jesus Lopez-Cobos, Ion Marin, Yuri Simonov, Louis Langrée en John Axelrod. In 2010 werd hij uitgenodigd om in Noord-Amerika op tournee te gaan met het London Philharmonic Orchestra (onder Vladimir Jurowski) en maakte hij zijn Aziatische debuut (Malaysian Philharmonic and Singapore Symphony Orchestras).
 

Contacteer Yossif:

Email