Nuno Cernadas

Nuno Cernadas
Phd student in de kunsten

De Portugese pianist Nuno Cernadas behaalde zijn bachelor-, master- en solistendiploma  aan de muziekuniversiteiten van Porto (Portugal), Boedapest (Hongarije), Freiburg en Karlsruhe (Duitsland). Momenteel werkt hij aan een Doctoraat in de Kunsten aan de Vrije Universiteit Brussel / Koninklijk Conservatorium Brussel met een focus op de Piano Sonates van Alexander Scriabin, onder supervisie van de wereldberoemde pianisten Jan Michiels en Håkon Austbø.

Nuno Cernadas is de prijswinnaar van verschillende Portugese concours, en hij behaalde ook de eerste prijs van de Internationale Pianocompetitie "Pro-Piano", in Boekarest, Roemenië.

Belangrijke invloeden in zijn traject zijn pianisten als Fátima Travanca, Constantin Sandu, Gilead Mishory, Vitaly Margulis, Homero Francesch, Paul Badura-Skoda en Dina Yoffe. Cernadas speelde met de Baden-Baden Philharmoniker, Orquestra do Norte, Harmos Festival Orchestra onder de dirigenten Tobias Drewelius, José Ferreira Lobo en Dirk Vermeulen. Meer recentelijk speelde hij met het Gulbenkian Orkest onder leiding van Nuno Coelho in de Grote Zaal van de Gulbenkian Stichting in Lissabon.

Hij heeft opnames gemaakt voor RTP (Portugese Televisie en Radio) en Euroclassical.

Nuno Cernadas is momenteel Assistent Piano Professor aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. 
Van februari 2020 tot februari 2022 werd Nuno door de Erasmushogeschool Brussel aangesteld als Lead Researcher voor het internationale Erasmus+ project New Skills 4 New Artists (NS4NA), gefinancierd door de Europese Commissie, met als doel een uitgebreid opleidingsprogramma op te zetten op het gebied van ondernemerschap, technologie en digitale marketingvaardigheden voor uitvoerende musici. Het project werd op 25 februari 2022 met succes afgerond.