
Verkorte Educatieve Bachelor Musical

Ruth Rondas
Ruth Rondas behaalde een Licentiaat in de Pedagogische Wetenschappen, optie Onderwijspedagogiek en een aggregaat aan de Universiteit Gent. In 2012 doctoreerde Ruth in de Pedagogische Wetenschappen, met als thema de één-op-één relatie in het Hoger Instrumentonderwijs. De interesse voor het instrumentonderwijs groeide door haar passie voor alles wat met onderwijs te maken heeft in combinatie met het spelen van muziek. Zo speelde ze vijf jaar in de Propere Fanfare van de Vieze Gasten, een sociaal-artistiek project in het hartje van de Brugse Poort (Gent).
Sinds 2014 werkt Ruth aan het Koninklijk Conservatorium Brussel waar ze – naast haar onderwijsopdracht in de specifieke lerarenopleiding – een tweejarig onderzoek deed naar het gebruik van Hedendaagse Muziek in het Deeltijds Kunstonderwijs (piano). In 2019-2020 ging ze de uitdaging aan om opleidingshoofd te worden van de Educatieve Opleidingen in de Kunsten waar ze samen met een enthousiast team vormgeeft aan deze opleiding.
Contacteer Ruth:

Roel Peeters
Een korte bio volgt snel.
Contacteer Roel:

Inge Minten
Een korte bio volgt snel.
Contacteer Inge:

Peter Kongs
Peter begon zijn opleiding klassiek en modern ballet aan de Balletacademie van Brabant en bij Mudra in Brussel. Hij studeerde jazzdans bij o.a. Jac Delsing en later bij Steps 74th en David Howard Dance Center in New York. Hij danste bij Pro Arte Gymnastica, Broadway Dance ’87 en Dancin’ Hollywood in Tokyo (Japan) en deed mee in “West Side Story” van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Hij trad op in dansvideo’s, commercials, operettes, musicals en deed diverse TV-optredens.
Nu is hij docent aan het Koninklijk Conservatorium Brussel afdeling musical, de kunsthumaniora Brussel, de academie van Lebbeke en dansstudio Ijvi Hagelstein. Hij geeft ook bijscholingen en stages voor dansers en dansdocenten bij o.a Fedes, Amsterdam Dance Center, KVT en OVSG. Verder werkt(e) hij als choreograaf voor “Broadway Dance Center Tokyo”, Marisa Allen, Studio 100, VTM, VT4, Ketnet en anderen.
Contacteer Peter

Maggy De Ridder
Maggy De Ridder behaalde aan het Lemmensinstituut eerste prijzen in notenleer en harmonie. Aan het Koninklijk Conservatorium Brussel behaalde ze een master muziekschriftuur, een master compositie, een lerarendiploma en ze volgde ook nog koordirectie. Ze gaf meer dan tien jaar les in het DKO en is momenteel actief op de kunsthumaniora Brussel en het KCB.
Daarnaast is ze mede-auteur en redacteur van Da Capo, een muzikaal-didactische uitgave (Pelckmans), dirigente van een gemengd koor en componiste. Ze wordt regelmatig gevraagd als jurylid en er werden al verschillende werken van haar hand via televisie in binnen-en buitenland uitgezonden.
Contacteer Maggy:

Jan Geers
Jan Geers is sinds 1999 professioneel actief in het culturele veld als regisseur. Hij werkte in het verleden voor verschillende huizen en gezelschappen O.a.: DitoDito, Tristero, Nieuwpoorttheater, Villanella, Tweetaktfestival, Stuk, Time Circus, Cie Lodewijk Louis, Campo, BOSTON, GLobe Aroma, De Spil, De Brakke Grond.... Zijn werk is sociaal geëngageerd en vaak geeft het een diep menselijke inkijk in de petite histoire van la flandre profonde. Geers is een ervaren maker in het sociaal-artistieke veld. Zijn PHD-onderzoek gaat over sociaal-artistiek werk en wat dit werk vertelt over een gemeenschap. Geers heeft naast zijn artistiek werk ook als theaterpedagoog een diverse track-record.
Contacteer Jan:

Jan Vromman
Jan Vromman twijfelde ooit tussen studeren voor licentiaat geschiedenis en filmregisseur. Intussen is het vooral het maken van documentaires geworden en niet weinig betreft het onderwerpen die onderzoek, standpunt, historisch inzicht vragen. Documentaires als ‘Zolang er Scheepsbouwers zingen’ en ‘De Kunst van het Boomhakken’ of ‘Le petit jeune homme de Binche’ getuigen daarvan.
Maar het denken blijft multimediaal en transversaal. Nieuwsgierigheid dreef Jan Vromman ook naar theater, sociaal-artistieke projecten, installaties en zelfs fictiewerk. Waar audiovisueel werk vaak een personage als drager voor een film neemt, kiest hij graag voor een maatschappelijk, breed gegeven. Betrokkenheid en emotie mogen inzicht en analyse niet in de weg staan. De meest recente documentaire: ‘De Geschiedenis van het Varken (in ons)’ is daar een illustratie van. Geen echt journalistiek werk in de zin van het zich vastbijten in een actualiteit, maar eerder een meditatie die het heden situeert a.h.v. de gehele voorgeschiedenis.
Daarnaast werkt Jan Vromman aan een onderzoeksopdracht i.s.m. het Brussels Art Platform & de VUB.
Contacteer Jan:
Stel jouw vraag en blijf op de hoogte
Vragen?
Heb je een vraag omtrent deze nieuwe Verkorte Educatieve Bachelor Musical? Of wens je op de hoogte te blijven van deze opleiding? Stel je vraag en/of blijf op de hoogte via het contactformulier.