Paul De Clerck

Paul De Clerck
Docent Altviool

Paul De Clerck studeerde altviool aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en perfectioneerde zich bij A. Gertler, Bruno Giuranna (Italië) en Emmanuel Vardi (New York).

Tijdens en vlak na zijn studies was hij lid van het kamerorkest I Fiamminghi o.l.v. Rudolf Werthen, van het Arriaga strijkkwartet en van het Brussels String Quartet.

Als solist was Paul De Clerck te horen met verschillende internationale ensembles en orkesten onder leiding van gerenommeerde dirigenten.

Tien jaar lang was hij altviool solo van het Symfonisch Orkest van de Nationale Opera LaMonnaie/DeMunt. Hij verliet die vaste functie om zich meer te kunnen toeleggen op kamermuziek en hedendaagse muziek, bij o.a. Ensemble Modern Frankfurt en Ictus.

Als vertolker van historische muziek speelde Paul De Clerck  o.a. bij Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe, en met Piet Kuijken, Frank Theuns, Boyan Vodenitcharov, Claire Chevallier en vele anderen. Hij verleent zijn medewerking aan diverse ensembles en orkesten, zoals het Collectief, Antwerp Symphony Orchestra, Brussels Philharmonic, en het Orkest van de Vlaamse Opera. Daarnaast doceert Paul De Clerck altviool aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en kamermuziek aan het Orpheus Instituut. Hij geeft regelmatig masterclasses in binnen- en buitenland.

Als acteur-musicus werkte Paul De Clerck samen met de theatergezelschappen Needcompany, Dito Dito en Stan.

Contacteer Paul:

Email