Piergiorgio Pirro

Piergiorgio Pirro
Phd student in de kunsten

Pianist Piergiorgio Pirro speelt en componeert op het gebied van de jazz, de Braziliaanse en de elektronische muziek.

Hij studeerde klassieke piano en compositie aan het Conservatorium U. Giordano in Foggia (Italië) en aan het Conservatorium  Santa Cecilia in Rome, en behaalde vervolgens een Professioneel Diploma in Jazz Piano aan G. Bonamici in Pisa. Hij volgde verschillende jazz workshops, en studeerde met Kenny Werner, Phil Markowitz, Stefano Battaglia, Paolo Birro, John Taylor, Franco D'Andrea, Danilo Rea, Mark Turner, Stefano Zenni, Achille Succi, Piero Leveratto, Omer Avital, Ettore Fioravanti, Antonio Sanchez, Kevin Hays, Aaron Goldberg. In 2008 ontving hij de Siena Jazz Scholarship.

Hij nam het album Monome (Konnex Records, 2012) op, samen met drummer Gianpaolo Camplese, bassist Matteo Anelli en saxofonist Peter Ehwald. Hij richtte in 2013 de band More Sundays op samen met Elisabetta Maulo, Tony Cattano en Beppe Scardino. Het debuutalbum van de band, genaamd Early, werd in 2015 uitgebracht door het label Improvvisatore Involontario. In 2015 arrangeerde en speelde hij piano in de LP Living van Federico Bertelli (Jandomusic) waaraan ook Nicola Stilo (dwarsfluit) meewerkte. Hij had een lange samenwerking met het Jazz Wide festival in Pisa (nu Pisa Jazz). Deze samenwerking leidde tot de geboorte van een groot impro/jazz ensemble, Wide Orchestra, waarvan Pirro van 2013 tot 2015 muzikaal directeur was. 

In 2016 had Piergiorgio Pirro een residentie van 3 maanden in JZ Club Hangzhou (China) met Nicola Lancerotti en The Brussels Quintet, en toerde hij in Changzhou, Suzhou, Shanghai en Beijing. In 2018 volgde opnieuw een residentie van 3 maanden in dezelfde club.

In 2018 behaalde hij een Master Degree in Jazz Piano magna cum laude aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en werd hij bekroond met de prijs van de Horlait-Dapsens Stichting voor de Kunsten.

Momenteel woont hij in Brussel en is hij doctoraatsstudent jazzmuziek aan KCB/VUB en is hij assistent-onderzoeker aan het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Neem contact op met Piergiorgio Pirro