Rudy Van der Cruyssen

Rudy Van der Cruyssen
Docent Algemene Muzikale Vorming

Rudy Van der Cruyssen (°1964) startte zijn opleiding orgel in de klas van Kristiaan Van Ingelgem. Hij studeerde verder aan het Koninklijk Conservatorium Brussel (KCB) en behaalde eerste prijzen notenleer, geschreven en praktische harmonie, orgel, contrapunt, fuga en muziekgeschiedenis.

Na zijn studies aan het KCB vervolmaakte hij zich aan het Conservatorium van Maastricht in de klas van Kamiel D’Hooghe. Hij behaalde er het Solistendiploma Uitvoerend Musicus Orgel met de grootste onderscheiding en creëerde bij deze gelegenheid het concerto voor orgel en orkest ‘Urbi et Gorbi’ van Jan Van Landeghem.
Als organist trad hij op met het Nationaal Orkest van België en L’Orchestre de Chambre de Wallonie. Hij was organist-titularis in de H. Hartkerk van Knokke-Heist en gaf concerten in België, Nederland, Duitsland en de VS.

Daarnaast ontwikkelde hij een artistiek traject als dirigent. Hij volgde diverse masterclasses koor- en orkestdirectie bij o.a. Daan Admiraal, Johan Duijck, Laszlo Heltay en Jos van Veldhoven. Vandaag is hij actief als dirigent van het Jeugdkoor Rondinella, een van de toonaangevende koren in België. Rondinella was te gast op festivals in België, Nederland, Oostenrijk, Zweden, Spanje, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Rudy Van der Cruyssen startte zijn loopbaan als leerkracht in de Academie voor Muziek en Woord van Knokke-Heist in 1985. In 1994 werd hij aangesteld als directeur van de Kunstacademie Knokke-Heist.
Sinds 1998 is hij verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Brussel als docent ‘algemene muzikale vorming: ritmiek en intonatie’.

Contacteer Rudy:

Email