Tom De Cock

Tom De Cock
Onderzoeker

Tom De Cock (°1982) behaalde een master in slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium Brussel (2005), en een master in hedendaagse muziek aan de HFMDK Frankfurt am Main (2007), Duitsland. In 2009 werkte hij zijn Konzertexamen aan de HFM Detmold “summa cum laude” af. In 2015 werkte hij zijn doctoraat af aan de VUB en het Koninklijk Conservatorium Brussel. In 2007 kreeg hij de prijs Horlait Dapsens.
Naast zijn positie als solist slagwerk bij Brussels Philharmonic werkte Tom als freelance muzikant in Europa. Hij verleende al zijn medewerking aan onder andere Ensemble Modern, MusikFabrik, Radio Kamer Philharmonie, en is vast lid bij Ictus.
Hij speelde op festivals als Agora Paris, Internationale Ferienkurse Darmstadt, Donaueschinger Musiktage, Klangspuren Schwaz, Bang on a Can NY, Ars Musica, Huddersfield Contemporary Music Festival, etc. Tom heeft samengewerkt met Pierre Boulez, Peter Eötvös, Philippe Hurel, Bruno Mantovani, Philippe Manoury, Georges Aperghis en andere belangrijke figuren uit de internationale hedendaagse muziekscene.
Tom leidt momenteel GAME binnen de Advanced Master in Contemporary Music aan KASK/Conservatorium Gent en is post-doctoraal onderzoeker aan Koninklijk Conservatorium Brussel.
Hij is programmator klassiek/hedendaags bij Wilde Westen Kortrijk.