Tomma Wessel

Tomma Wessel docent & onderzoeker KCB
Docent Blokfluit en PhD studente in de kunsten

De blokfluitiste Tomma Wessel legt zich toe op het uitvoeren van oude en hedendaagse muziek. Ze was te gast op belangrijke podia en festivals. Haar intensieve samenwerkingen met componisten leidden tot creaties van tientallen nieuwe composities (oa van Luc Brewaeys, Alvin Curran, Moritz Eggert, Helmut Oehring, Frederik Neyrinck, Frank Nuyts, Stefan Prins, Frederic Rzewski, Matthew Shlomowitz, Annelies Van Parijs, Christian Wolff). 
Tomma is medeoprichtster van oa Apsara en werkte als lid van The Letter Piece Company regelmatig samen met danseres Shila Anaraki en componist Matthew Shlomowitz. Zij musiceerde ook met orkesten en ensembles als Ex Tempore, Ictus, Musica Antiqua Köln, Champ d’Action, Prometheus-Ensemble, Spectra, Het Vlaams Symfonieorkest. 
Naast haar opdracht aan het KCB is zij als docente hedendaagse blokfluitmuziek verbonden aan het CRB. Zij geeft blokfluit en kamermuziek aan Kunstacademie De Poel in Gent. Na haar studies aan het Orpheus Instituut Gent/Universiteit van Leiden werkt zij nu aan de VUB/KCB aan een doctoraat over hedendaagse speeltechnieken op blokfluit. 

https://apsara.be, https://zeder.org 
 

 

 

Neem contact op met Tomma Wessel:

Email