Valery Oistrakh

Valeri Oistrakh
Docent Viool

Valery Oistrakh vertegenwoordigt de derde generatie van de virtuoze vioolfamilie, beginnend bij zijn grootvader David en gevolgd door zijn vader Igor. Valery nam zijn eerste vioollessen bij zijn grootvader en studeerde vervolgens aan de beroemde Central Music School in Moskou, waar vader Igor ook afstudeerde. Hij vervolgde zijn studie aan het Gnessin Music-Pedagogical Institute in zijn geboortestad. Enkele jaren later voltooide Valery zijn vioolopleiding in Duitsland met de wereldberoemde professor Zakhar Bron - die in feite ook een leerling was van zijn vader aan het Conservatorium van Moskou.

Met zijn ontzagwekkende techniek, zijdeachtige toon en volleerd kunstenaarschap betoverde hij het publiek over de hele wereld met optredens op de grote concertpodia van Rusland, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Engeland, Frankrijk en Duitsland. Italië, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk, Japan ... Hij speelde zowel als altviolist en violist bij toonaangevende orkesten als de Moscow en Leningrad Philharmonics, Berlin Symphony Orchestra, London Symphony Orchestra, Scottish National Symphony, Orchestre Colonne de Paris, Orchestra Santa Cecilia di Roma, Leipzig Gewandhaus Orchester, Toronto en Vancouver Symphonies, Sydney Symphony ... Hij werkte samen met opmerkelijke dirigenten als Kurt Mazur, Gennady Rozdestvensky, Yuri Simonov, Muhai Tang, Gyorgy Lehel, Saulius Sondetzkis, Vladimir Fedoseev, Tibor Varga, Yuri Botnari, Marco Parisotto ...

Oistrakh was een prijswinnaar op onder andere de All-Russian Competition van de voormalige Sovjet-Unie en de Tibor Varga International Competition in Zwitserland. Hij is de leider van het "Oistrakh Ensemble" en het "Oistrakh Chamber Philharmonic Orchestra" in Duitsland.

Contacteer Valeri:

Email