Yu-Cheng Lu

Yu-Cheng Lu
Nevenvak Zang

Yu-Cheng werd geboren in een Maori-stam in Taiwan, Maori. Van kinds af aan werd ze omringd door muziek en zang. Ze studeerde aanvankelijk aan de Taiwan Normal University (Shih Ta) van Taipei waar ze het bachelorsdiploma in Fine Arts behaalde. Gezien haar interesse in de westerse muziek trok ze in 1994 naar Europa en zette ze haar studies verder aan het ‘Conservatoire Municipal du 9ième Arrondissement’ in Parijs. Aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel vatte ze een nieuw programma aan met een bijkomende studie in kamermuziek. Ze behaalde haar diploma in pedagogie aan het IMEP van Namen.

Ze starte haar zangcarrière aan in het National Experimental Choir van Taiwan en trad op in Taiwan en de USA. Yu-Cheng is bijzonder gepassioneerd door het klassieke en romantische repertoire; zo trad ze o.m. op als First Lady in ‘Die Zauberflöte’ in Parijs onder leiding van Anna-Maria Bondi. Sindsdien volgden optredens met verscheidene ensembles zoals het Chœur de Chambre de Namur, Chapelle des Minimes en Laudantes Consort. Ze zong solistenrollen in de Opera van Luik, La Monnaie Brussel, en de Sint-Michiels- en Sint Goedelekathedraal Brussel. Onlangs zong ze in het Na’musique Festival en tijdens het Gents Zomerfestival (Arte Vocale).

Ze verfijnt nog steeds haar uitvoering: voor barokmuziek werkt ze met Monique Zanetti, voor het Duitse lied met Helmut Deutsch, Christa Ludwig en Udo Reinemann, en voor het lyrische lied met Margreet Honig, Sarah Walker en Vera Rósza. Door haar liefde voor het romantische lied breidt ze nog steeds haar repertoire uit. Yu-Cheng is verantwoordelijk voor het vak zang voor instrumentisten aan het KCB en is tevens vocal coach van het Koor van het KCB o.l.v. David De Geest.

Contacteer Yu-Cheng:

Email