Zygmunt Kowalski

Zygmunt Kowalski
Docent Viool

Zygmunt Marek Kowalski werd geboren in Poznan (Polen). Hij studeerde muziek aan de hogeschool voor Muziek in Gdansk waar hij een diploma “meester in muziek” behaalde. Na zijn studies werd hij in de Baltische Filharmonie van Gdansk aangeworven en werd hij aldus de jongste concertmeester ooit van Polen.

In 1977 kwam hij naar België om te studeren aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Hij behaalde er de Eerste Prijs en het Hoger Diploma met de grootste onderscheiding. Tegelijkertijd schoolde Kowalski zich nog bij André Gertler en Arthur Grumiaux. In 1980 was hij laureaat van de internationale vioolwedstrijd in Belgrado. Een jaar later was hij concertmeester bij het symfonieorkest van de Nationale Opera in Brussel. Hij geeft concerten als solist en speelt kamermuziek in Amerika, Japan en verschillende Europese landen. Kowalski realiseerde ook tal van CD-opnamen en werkte hij mee in de radiosector.

Tussen 1981 en 1997 maakte hij deel uit van het strijkkwartet van De Munt en het Brussels String Quartet: bij beide gezelschappen speelde hij als eerste viool. Gedurende talrijke jaren doceerde Kowalski als lesgever en assistent aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Sinds 2008 is hij docent en heeft hij zijn eigen vioolklas. Bovendien heeft hij regelmatig deel genomen als leraar aan de “Internationale muzieklessen van Morges” (Zwitserland) en masterclasses gegeven in Frankrijk, België en Polen.
 

Contacteer Zygmunt:

Email