Gamba KCB (f Reda Izo)
bachelor of master in de Kunsten

Gamba

Welkom aan het Koninklijk Conservatorium Brussel!

Met een Bachelor en Master in Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Brussel kan je heel wat kanten uit. Of je nu terecht komt in een internationaal gerenommeerd orkest of ensemble of je gaat iets helemaal anders doen met je diploma, onze opleidingen zijn de ideale voorbereiding voor een schitterende toekomst.

Het KCB legt zijn focus op de brede artistieke vorming van ieder individu. De lessen zijn dan ook veel meer een interactie tussen docent en student door het klein aantal studenten per klas. Door de talrijke orkestproducties die we elk jaar spelen doen we ook ervaring op voor in onze latere carrière. Hierbij voeren we de grootste werken in de muziekgeschiedenis uit, iets wat later goed van pas zal komen.

Joachim KCB 2022
Joachim
Student Muziek
Bachelor
Opleidingsonderdeel Ba1 (SP) BA2 (SP) BA3 (SP)
Hoofdinstrument I, II, III 18 18 24
Kamermuziek 1, 2, 3 6 6 6
Repertoirestudie/prima vista 1, 2   3 3
Historische documentatie 1, 2, 3 6 6 6
Orkest/consort. 1, 2, 3 3 3 3
Filosofie en esth. oude muziek 1     3
AMV gehoor en theorie 1, 2 4 4  
AMV ritmiek en intonatie 1, 2 5 5  
Harmonieleer en analyse 1, 2 9 9  
Muziekgeschiedenis 1, 2, 3 6 6 6
Vormanalyse 1     6
Bewegingsleer 3    
Cultuurgeschiedenis     3
Totaal studiepunten 60 60 60
Master
Opleidingsonderdeel MA1 (SP) MA2 (SP)
Hoofdinstrument IV 27  
Masterproef HIPP   30
Historische documentatie 4, 5 6 6
Kamermuziek 4, 5 9 12
Repertoirestudie/prima vista 3 3  
Artistieke Onderzoekspraktijken 3  
Orkest/consort 4, 5 6 6
Filosofie en esth. oude muziek 2 3  
Bronnenstudie en -uitgave   6
Artistieke onderzoekpraktijken 3 6
Keuzevak 3  
Totaal studiepunten 60 60

Je docenten

Om je talent ten volle te kunnen ontwikkelen heb je natuurlijk een docent nodig die je op de juiste manier kan helpen en uitdagen om de beste versie van jezelf te worden. Onze docenten komen van over heel de wereld en hebben jarenlange ervaring op het podium en als lesgevers.

Heb je specifieke vragen voor je docent voor je inschrijft voor de toelatingsproeven? Wil je graag al even met je docent afspreken voor je de grote stap zet? Hieronder krijg je een overzicht van de docenten en hun contactgegevens.

Docenten KCB
Philippe Pierlot

Philippe Pierlot

Docent Gamba

De Belgische viola da gamba-speler, Philippe Pierlot studeerde gitaar en luit. Later focuste hij zich uitsluitend op de viola da gamba.

Philippe Pierlot dirigeert het ensemble van Ricercar Consort, met wie hij voornamelijk werken uit de 17e eeuw uitvoert, waarbij onbekende composities aan het publiek worden onthuld. Verschillende hedendaagse stukken werden voor hem geschreven, en hij is ook een van de zeldzame «baryton» spelers, een heel bijzonder instrument waarvoor Haydn meer dan 150 trio's en andere stukken schreef.

Onder zijn opnames dienen met name te worden genoemd Heinrich Schütz 'oratorios Auferstehung' en Sieben Worte, German 17th Century Works for Viols, Défense de la Basse de Viole, ... In 1995 begon hij de opname van de complete werken van Marin Marais, en in 1998 realiseerde hij zich een bewerking voor vedel en tokkelinstrumenten van de opera Ritorno d'Ulisse, die op belangrijke Europese festivals met groot succes werd uitgevoerd (Berlijn, Wenen ...)

Philippe Pierlot wordt vaak uitgenodigd om de leiding te nemen van belangrijke werken die hij herstelt of zich aanpast. In 1999 bijvoorbeeld, Marais 'Sémélé, die al 300 jaar niet meer werd uitgevoerd en waarvoor hij de ontbrekende instrumentale onderdelen opnieuw samenstelde.

Philippe Pierlot gaf les aan de Hochscule fûr Musik, Trossingen, Duitsland. Hij geeft nu les aan de conservatoria van Brussel en Den Haag.

Contacteer Philippe:

Email

Toelatingsproeven

Om je studie te beginnen aan het Koninklijk Conservatorium moet je slagen voor een artistieke toelatingsproef. Voor informatie over de toelatingsproeven - zoals data, de voor te bereiden programma’s, de inschrijvingsvoorwaarden/kosten en de module om in te schrijven - klik je op onderstaande foto.

Vragen?

Voor meer informatie over deze opleiding kan je terecht bij het studentensecretariaat. Je kan hen bereiken via secretariaat.kcb@ehb.be.