BibTalk | Gert François over Wim Henderickx

BibTalk | Gert François over Wim Henderickx (f Alex Verhalle)
Onderzoeksdagen
Data
,
18:00
Location
Leeszaal Conservatoriumbibliotheek, Regentschapsstraat 30, 1000 Brussel
Prijs
€18 / €4 (inclusief broodje, drankje en concert)
Reservation
Reservatie vereist | zie onderaan
Taal: Engels

Percussionist Gert François komt vertellen over Wim Henderickx en het zou geen echte “Bibtalk” zijn als het publiek geen vragen mag stellen. Een boeiend moment om in een open gesprek meer te leren over muziek, en ook over de mens achter de muziek. 

Bibtalk, een gesprek over muziek, met een musicus in de bib van het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Gert François over Wim Henderickx

Gert François is docent percussie aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en aanvoerder pauken bij het Brussels Philharmonic. Voor zijn BibTalk zal hij zich beperken tot werk van Wim Henderickx. Dit is niet toevallig want Gert François heeft heel wat composities van Henderickx vertolkt en opgenomen. Hij kent het oeuvre door en door.

Een BibTalk over boeiende, hedendaagse percussiemuziek en tevens een eerbetoon aan de componist die veel te vroeg is heengegaan.

Wat is Bibtalk nu concreet?

De gastspreker heeft een aantal werken geselecteerd. Johan Eeckeloo, bibliothecaris van het Koninklijk Conservatorium Brussel, vertelt bondig hoe en wanneer deze werken in de verzameling gekomen zijn. Daarna begint de echte Bibtalk. Aan de hand van een vraaggesprek vertelt de gast waarom die bepaalde werken gekozen zijn. Is de keuze bepaald door het belang van de compositie? Of zijn er persoonlijke herinneringen aan verbonden? Gaat het over een lievelingscompositie? Of laat de gastspreker zich verleiden door de fysieke schoonheid van een handschrift?
Bibtalk wil geen monoloog zijn, maar hoopt op een interactie met het publiek

Bibtalk wil vanuit de persoonlijke keuze van de gastspreker, een verhaal vertellen over het belang van muziek, de impact ervan, maar ook over de schoonheid van de partituur.

Hoe verloopt het?

Bibtalk vindt plaats in de leeszaal van de bib. Het gesprek duurt ongeveer een uur. Daarna wordt er nagepraat bij een broodje en een drankje.

Aansluitend is er de mogelijkheid om het avondconcert Pastorale | Symfonieorkest o.l.v. dirigent Paul Dombrecht bij te wonen dat van start gaat om 20.00 uur in de Concertzaal. Het concert is inbegrepen in uw Bibtalk ticket.

Het aantal plaatsen is beperkt tot 15 personen. Reserveren is daarom vereist.

Gert François KCB 2023
Gert François
Docent Slagwerk

Reservatie

Tickets bestellen via deze link.

Aanduiden keuze broodjes via deze link.

Deel dit