Frøydis Ree Wekre & Christoph Eß | Masterclass Hoorn

Frøydis Ree Wekre & Christoph Eß | Masterclass hoorn KCB 2022
Masterclass
Data
Location
Zie planning links onderaan de foto
Prijs
Gratis toegang
Reservation
Geen reservatie vereist

Frøydis Ree Wekre & Christoph Eß

"Door een lange en eminente carrière als een van 's werelds toonaangevende hoornspelers, als professor en gevierde culturele persoonlijkheid, is Frøydis' werk van enorme waarde voor de hoornkunst en diens repertoire van hedendaagse muziek." - International Horn Society.

Na het studeren van piano en viool nam Frøydis Ree Wekre op 17-jarige leeftijd de hoorn in de hand, gefascineerd door het geluid van de hoorn en het idee om haar eigen stem in het orkest te hebben. Haar hoornstudies werden voortgezet in Zweden, Rusland en de VS. Frøydis won eerst een positie bij het Noors Opera Orkest, waarna ze in 1961 toetrad tot het Oslo Philharmonic en in 1965 co-leider werd. In 1991 trok ze zich terug uit het orkest om professor hoorn- en blazerskamermuziek te worden aan de Noorse Muziekacademie, waar ze reeds halftijds werkte. Haar rol als docent is van groot belang voor Frøydis en haar tientallen studenten die ondertussen in grote orkesten over de hele wereld optreden. In 1986 ontving ze voor haar bijdragen als docent de Lindemanprijs.
 

Christoph Ess is een belangrijke stem in de klassieke muziek, als een van de toonaangevende hoornspelers van zijn generatie. Hij ontving topprijzen bij nationale en internationale concoursen zoals het "European Classic Festival Ruhr", het "1oConcorso Internazionale per Corno di Sannicandro di Bari", de "International ARD Music Competition" in München en de "Richard-Strauss Competition". Naast veelgevraagd kamermusicus heeft Ess ook opgetreden als solist met vele vooraanstaande Europese orkesten, waaronder de Beierse Radio Symfonie, de Bamberg Symfonie, de Berlijnse Radio Symfonie, de Praagse Philharmonia en de kamerorkesten van München, Stuttgart en Salzburg. Tot slot, is hij van 2017-2020 professor voor hoorn geweest aan de Musikhochschule Lübeck. Van 27 februari tot en met 1 maart zal hij klaarstaan om samen met Frøydis Ree Wekre onze studenten wat meer bij te leren over het bespelen van de hoorn vanuit hun meesterlijke ervaring.

Kom meer te weten over Christoph Eß & Frøydis Ree Wekre.

Deze Masterclass is medegeorganiseerd door onze docent hoorn, Jeroen Billiet, en is een samenwerking met het CrB (docent Jean-Pierre Dassonville). Dank aan L'olifant Paris voor de steun.

Deel dit