Antigoni Goni

Antigoni Goni
Docent Gitaar

De Griekse gitarist Antigoni Goni is een internationaal geprezen solist en opname-artiest, veelgevraagd pedagoog en festivalorganisator, die veelvuldig optreedt in Europa, Rusland, Noord- en Zuid-Amerika en het verre Oosten, van Wigmore Hall tot het Bolshoi Theater en Carnegie Hall.

Antigoni Goni is een British Council, Royal Academy en Juilliard School scholar. Op haar lange lijst van competitie prijzen en onderscheidingen staan de prestigieuze Julian Bream prijs (ontvangen van Julian Bream zelf) en de eerste prijs van de 1995 Guitar Foundation of America Competition.

Haar leraren zijn Julian Bream, Sharon Isbin, Oscar Ghiglia, John Mills en Evangelos Assimakopoulos. Tegenwoordig brengt ze haar internationaal geprezen expertise naar universiteiten en muziekacademies over de hele wereld.

Ze is de oprichtster van de gitaarafdeling van de Juilliard Pre-College Division (waarvan ze ook 10 jaar voorzitter en docent was), adjunct-professor aan de Columbia University tot 2005 en honorair Associate Professor (ARAM) aan de Royal Academy of Music in Londen.

Sinds 2005 is Antigoni Goni hoofd van de gitaarafdeling aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. In 2007 richtte ze het Volterra Project, Summer Guitar Institute op, een succesvolle internationale workshop.

Contacteer Antigoni:

Email