Muziekkapel Koningin Elisabeth
Verhaal

De Muziekkapel Koningin Elisabeth en het Koninklijk Conservatorium Brussel tekenen een samenwerkingsovereenkomst

De voornaamste opdracht van de twee instellingen bestaat uit de ontplooiing van de muziekbeoefening op het hoogste niveau

De Muziekkapel Koningin Elisabeth en het Koninklijk Conservatorium Brussel - School of Arts Erasmushogeschool Brussel tekenen een samenwerkingsovereenkomst. De Muziekkapel en het KCB zijn twee muziekinstellingen met de opleiding van jonge artiesten en het aanbieden van podiumervaring als kerntaken.

Het KCB biedt een opleidingsprogramma aan dat bestaat uit een praktische  en een theoretische vorming op het domein van de muziek en artistiek onderzoek dat leidt tot academische bachelor- en masterdiploma’s.  
De Muziekkapel van haar kant biedt een ‘Artist Diploma’-vervolmakingscursus op het domein van de muziek (viool, altviool, cello, piano, zang en kamermuziek) aan.  

De voornaamste opdracht van de twee instellingen bestaat uit de ontplooiing van de muziekbeoefening op het hoogste niveau.  

In dat kader wensen de twee instellingen uitwisselingen te ontwikkelen, waardoor jonge musici kunnen genieten van optimaal advies van beide instellingen. 
Met deze overeenkomst willen beide instellingen samen een artistieke en academische vorming faciliteren en  nieuwe, gezamenlijke  projecten ontwikkelen.

De verantwoordelijken van de twee instellingen zijn verheugd met deze overeenkomst en wensen dat deze nieuwe dynamiek van nut kan zijn voor de nieuwe generaties getalenteerde musici en door de complementariteit tussen de Muziekkapel Koningin Elisabeth en het Koninklijk Conservatorium Brussel een toegevoegde waarde kan creëren.

Deel dit