Jan D'haene vaste directeur KCB
Verhaal

Jan D'haene vaste directeur KCB

Jan D'haene krijgt, na zijn ad interim functie, een vast mandaat bij het KCB

Na een zware selectieprocedure stelt het College van Bestuur van de Erasmushogeschool Brussel nieuwe departementale directeurs aan. Het betreft een mandaat voor de komende vier jaar, dat ingaat bij de start van het academiejaar 2021-2022. 
Jan D’haene, die sinds het vertrek van Kathleen Coessens directeur ad interim was, wordt nu aangesteld voor een vast mandaat bij het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Het KCB op z'n duimpje kennen

Jan D’haene (°1957) was sinds maart 2021 aangesteld als directeur ad interim van het Koninklijk Conservatorium Brussel (KCB). Hij is al sinds 1980 verbonden aan het conservatorium, eerst als docent ‘Geschreven Harmonie’ en vanaf 1996 als docent ‘Muziekschriftuur – Contrapunt & Fuga’.
Bovendien was hij projectleider van tal van Europese projecten, zoals het Harmos Project (European Multilingual Digital Data Collection for Multimedia Content in Music Heritage), het Variazioni project (Collaborative Authoring of Localized Cultural Heritage Contents) en het Euroclassical Project (European network to promote classical music and build bridges between talented young musicians).
Hij is eveneens lid van de Raad van Toezicht van de Associazione Mozart Italia. 

Het KCB, gelegen aan het Zavelplein, biedt al sinds de 19e eeuw een artistieke voedingsbodem aan tal van generaties musici.
De opleidingen Muziek (compositie, directie, schriftuur en instrument, klassiek, jazz, historisch), Musical en de educatieve opleidingen vormen musici uit de hele wereld. Ze dragen bij tot onze culturele samenleving als verantwoordelijke, creatieve en ondernemende burgers.
Dankzij de expertise van haar musici-docenten vindt de student haar/zijn/hun artistieke persoonlijkheid. Er studeren dit jaar ruim 780 studenten aan het KCB.

Jan D'haene vaste directeur KCB

Nieuw mandaat voor vier departementale directeurs aan de EhB

In totaal stelt het College van Bestuur van de EhB vier nieuwe departementale directeurs aan. Het betreft een mandaat voor de komende vier jaar, dat ingaat bij de start van het academiejaar 2021-2022.

We wensen alle departementale directeurs veel succes.
Deel dit