fotograaf Saskia Vanderstichele
Verhaal

Koenraad Hofman wordt vrijwilliger in rusthuis

Docent Contrabas aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, Koenraad Hofman, brengt in deze coronatijden driemaal per week het ontbijt rond in het rusthuis van zijn moeder. “Ik word hier heel gelukkig van.”

“Ik geef nog twee ochtenden per week les via Skype en regel een en ander voor Oxalys. Maar alle optredens voor de komende maanden zijn geannuleerd,” vertelt hij. Toen dit rusthuis, De Overbron, enkele weken geleden om helpende handen verzocht, besloot hij hierop in te gaan. “Door de coronamaatregelen is er extra werk in het rusthuis. Alles moet bijvoorbeeld om de haverklap ontsmet worden. Bovendien zijn er enkele zieke medewerkers.”

Hofman fietst nu elke maandag, dinsdag en donderdag in alle vroegte naar De Overbron. Daar brengt hij het ontbijt rond. “De bewoners eten dezer dagen op hun kamer. Ze krijgen een soort van hoteldienst. Elk ontbijt is gepersonaliseerd, de ene zoveel klontjes suiker, de ander suikervrij. Maar het betekent wel dat alle ontbijten een voor een afgegeven moeten worden.” Samen met Zeeshan, een vaste medewerker, gaat hij van kamer tot kamer, elk met een kar waarop het eten en de dranken staan.

 

Het hele artikel lees je bij Bruzz, kom te weten hoe Koenraad dit vrijwilligerswerk ervaart.

 

 

Ik voel als ik thuiskom dat ik iets gedaan heb waar veel mensen iets aan hebben gehad.

Koenraad Hofman
Koenraad Hofman
Docent Contrabas aan het Koninklijk Conservatorium Brussel & Coronavrijwilliger
Deel dit