Koningin Elisabethwedstrijd 2024 – Viool KCB
Nieuws

Koningin Elisabethwedstrijd 2024 – Viool

Koningin Elisabethwedstrijd

Als een van de meest prestigieuze en gemediatiseerde internationale competities is de Koningin Elisabethwedstrijd sinds 1937 een springplank voor veelbelovende violisten, pianisten, zangers en cellisten.

Getrouw aan het gezamenlijke project van Eugène Ysaÿe en Koningin Elisabeth, blijft de wedstrijd streven naar veelzijdige muzikale talenten.

Eugène Ysaÿe gaf jarenlang les aan het Brussels conservatorium.

Koningin Elisabethwedstrijd 2024 – Viool KCB

2024 – het jaar van de Viool

Koningin Elisabethwedstrijd 2024 – Viool KCB 2024

In 2024 staat de Wedstrijd in het teken van de viool. In Bozar treden de twaalf finalisten op van maandag 27 mei tot zaterdag 1 juni 2024, met het Belgian National Orchestra geleid door Antony Hermus.

Meer informatie over de wedstrijd vindt u hier.

De twaalf finalisten zijn

Hana Chang 
Dayoon You
Karen Su
Ruslan Talas
Anna Im
Elli Choi
SongHa Choi
Julian Rhee
Kevin Zhu
Minami Yoshida
Dmytro Udovychenko
Joshua Brown

Vertegenwoordiging van het KCB

In Bozar worden de violisten beoordeeld door een internationale jury, waaronder Philippe Graffin, docent viool aan het Koninklijk Conservatorium Brussel (KCB). We zijn bijzonder trots dat hij zijn expertise en scherpe oog voor jong talent inzet voor deze gerenommeerde internationale wedstrijd.

Daarnaast heeft nog een KCB-docent een sterke band met deze competitie. In 1980 won Yuzuko Horigome de Eerste Prijs tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd, waarmee ze het begin van een uiterst succesvolle internationale carrière markeerde.

Lees de biografieën van onze docenten:

Philippe Graffin, jurylid Koningin Elisabethwedstrijd

Het is als een detectivespel, je probeert de violist te begrijpen. Met al die muzikale filosofieën en culturen die hier vertegenwoordigd zijn, is het voor elk van ons ook verrijkend.

Koningin Elisabethwedstrijd 2024 – Viool KCB 2024
Philippe Graffin
Docent KCB
Deel dit