Kugoni Trio
Verhaal

Kugoni Trio ontvangt de Fugatrofee van de Unie van Belgische Componisten.

Het Kugoni Trio ontvangt op 26 februari de Fugatrofee van de Unie van Belgische componisten. De Fugatrofee is een muziekprijs die elk jaar wordt uitgereikt door de Unie van Belgische Componisten aan muzikanten die gedurende een groot deel van hun carrière aandacht hebben gehad voor de verspreiding, de uitvoering en/of de bevordering van de Belgische muziek. 

Sinds 2010 focust het Kugoni Trio met zijn unieke bezetting (Piano, Viool en Saxofoon) zich voor een groot deel op werken van Belgische componisten. Kurt Bertels (Saxofoon), Nicolas Dupont (Viool) en Bert Koch (Piano) zijn allen afgestudeerden van het Koninklijk Conservatorium Brussel en hebben samen al heel wat muzikale hoogtepunten gekend. 

Het trio is een veelgevraagd ensemble voor verschillende culturele centra en Concertzalen in Vlaanderen en het buitenland. Zo speelden ze onder meer al in het Paleis voor Schone Kunsten (Brussel), Flagey (Brussel), de Academiezaal (Sint-Truiden), AMUZ (Antwerpen) en het Concertgebouw Brugge. 

Kurt, Nicolas en Bert zien hun jarenlange focus op Belgische werken en componisten nu dus beloond door deze mooie prijs van de Unie der Belgische componisten. 

Meer info over:

 

Deel dit