Ekaterina Romanova
Verhaal

Studente Ekaterina Romanova bij de geselecteerden voor de Koningin Elisabethwedstrijd

Onze zang-studente Ekaterina Romanova is geselecteerd voor de eerste publieke ronde van de Koningin Elisabethwedstrijd die dit jaar in het teken van zang staat. Van de 312 kandidaten die zich inschreven, mochten er uiteindelijk 64 aan de eerste publieke ronde in Brussel deelnemen.

Ekaterina Romanova is een Russische Contralto die zich op dit moment vervolmaakt in de klas van onze zang-docente Lena Lootens. Ekaterina begon op jonge leeftijd met piano en ging studeren aan het befaamde Tchaikovsky Conservatorium in Moscow. Daar studeerde ze theorie, muziek geschiedenis en theoretische en praktische harmony. Samen met deze theoretische vakken begon ze aan haar Bachelor zang, die ze daar afrondde in 2015.

Haar diepe interesse in de Barok-muziek bracht haar in 2015 naar het Koninklijk Conservatorium Brussel in de klas van Lena Lootens waar ze haar Master in Zang begon die ze in 2017 met grote onderscheiding afrondde. In dat jaar werd ze ook laureaat van de Horlait-Dapsens Foundation. Dit jaar vervolmaakt Ekaterina zich als concertmusicus aan het KCB.

Wij wensen Ekaterina dan ook veel succes tijdens haar wedstrijd! Meer informatie op: http://cmireb.be/

Deel dit