Engelse Hoorn
bachelor of master in de Kunsten

Engelse Hoorn

Welkom aan het Koninklijk Conservatorium Brussel!

Met een Bachelor en Master in Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Brussel kan je heel wat kanten uit. Of je nu terecht komt in een internationaal gerenommeerd orkest of ensemble of je gaat iets helemaal anders doen met je diploma, onze opleidingen zijn de ideale voorbereiding voor een schitterende toekomst.

Het KCB legt zijn focus op de brede artistieke vorming van ieder individu. De lessen zijn dan ook veel meer een interactie tussen docent en student door het klein aantal studenten per klas. Door de talrijke orkestproducties die we elk jaar spelen doen we ook ervaring op voor in onze latere carrière. Hierbij voeren we de grootste werken in de muziekgeschiedenis uit, iets wat later goed van pas zal komen. 
 

Foto van Joachim
Joachim
Student Muziek

Je vakken

Bachelor

Opleidingsonderdeel Ba1 (SP) BA2 (SP) BA3 (SP)
Hoofdinstrument I, II, III 24 24 27
Kamermuziek 1, 2   6 6
Orkest 1, 2, 3  6 6 6
AMV Gehoor en Theorie 1, 2 4 4  
AMV ritmiek en intonatie 1, 2 5 5  
Harmonieleer en analyse 1, 2 9 9  
Muziekgeschiedenis 6    
Module 'Muziekgeschiedenis'   6 6
Vormanalyse 1     6
Encyclopedie en onderzoek 3    
Bewegingsleer 3    
Cultuurgeschiedenis     3
Keuzevak     6
Totaal  60 60 60
Master
Opleidingsonderdeel Ma1 (SP) Ma2 (SP)
Hoofdinstrument IV, V (masterproef) ** 27 30
Kamermuziek 3, 4 6 12
Orkest 4, 5 6 6
Vormanalyse 1, 2 6  
Inleiding tot de filosofie 3  
Artistieke onderzoekspraktijken 3  
Keuzevak 9 12
Totaal  60 60

Je docenten

Om je talent ten volle te kunnen ontwikkelen heb je natuurlijk een docent nodig die je op de juiste manier kan helpen en uitdagen om de beste versie van jezelf te worden. Onze docenten komen van over heel de wereld en hebben jarenlange ervaring op het podium en als lesgevers.

Heb je specifieke vragen voor je docent voor je inschrijft voor de toelatingsproeven? Wil je graag al even met je docent afspreken voor je de grote stap zet? Hieronder krijg je een overzicht van de docenten en hun contactgegevens.

Begeleiding
Stefaan Verdegem docent KCB

Stefaan Verdegem

Docent Kamermuziek

Stefaan Verdegem is hoboïst, onderzoeker en docent kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. All-round musicus zijnde, combineerde hij gedurende vele jaren een freelance carrière als barok hoboïst met de job van Engelse hoorn solo in deFilharmonie (het huidige Antwerp Symphony Orchestra). Met dit orkest toerde hij doorheen Europa en maakte vele cd-opnames. De laatste 20 jaar concentreerde hij zich hoofdzakelijk op de historische instrumenten. Hij werkt regelmatig samen met B’Rock, Il Gardellino, Anima Eterna, Concerto Köln en Les Talens Lyriques. Met deze ensembles doorkruiste hij de continenten, en maakte tientallen cd-opnames voor de labels Harmonia Mundi, Ricercar, Zig-Zag Territoires, Accent en Passacaille. Als specialist 19de-eeuwse Engelse hoorn heeft Stefaan Verdegem een groot deel van het orkestrepertoire voor dit instrument – van Rossini tot Poulenc – op het podium gebracht en opgenomen. Tezelfdertijd geeft hij regelmatig lezingen over de 19de-eeuwse hobo en publiceerde hierover in The Galpin Society Journal (UK), The Double Reed (USA) en Rohrblatt (D). In 2011 en 2018 ontving hij de prijs ‘Darche’ voor zijn onderzoeksactiviteiten

Contacteer Stefaan:

Email

Toelatingsproeven

Om je studie te beginnen aan het Koninklijk Conservatorium moet je slagen voor een artistieke toelatingsproef. Voor de meeste afstudeerrichtingen zijn er twee sessies voorzien: één voor de zomervakantie en één in september. Als kandidaat-student kan je je inschrijven voor één van deze twee sessies.

Voor informatie over de toelatingsproeven - waaronder data, de voor te bereiden programma’s, de inschrijvingsvoorwaarden/kosten en de module om in te schrijven- klik je op de foto hieronder:

Vragen?

Voor meer informatie over deze opleiding kan je terecht bij het studentensecretariaat. Je kan hen bereiken via secretariaat.kcb@ehb.be.