Hobo
bachelor of master in de Kunsten

Hobo

Welkom aan het Koninklijk Conservatorium Brussel!

Met een Bachelor en Master in Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Brussel kan je heel wat kanten uit. Of je nu terecht komt in een internationaal gerenommeerd orkest of ensemble of je gaat iets helemaal anders doen met je diploma, onze opleidingen zijn de ideale voorbereiding voor een schitterende toekomst.

Het KCB legt zijn focus op de brede artistieke vorming van ieder individu. De lessen zijn dan ook veel meer een interactie tussen docent en student door het klein aantal studenten per klas. Door de talrijke orkestproducties die we elk jaar spelen doen we ook ervaring op voor in onze latere carrière. Hierbij voeren we de grootste werken in de muziekgeschiedenis uit, iets wat later goed van pas zal komen. 
 

Joachim KCB 2022
Joachim
Student Muziek

Je vakken

Bachelor

Opleidingsonderdeel Ba1 (SP) BA2 (SP) BA3 (SP)
Hoofdinstrument I, II, III 24 24 27
Kamermuziek 1, 2   6 6
Orkest 1, 2, 3  6 6 6
AMV Gehoor en Theorie 1, 2 4 4  
AMV ritmiek en intonatie 1, 2 5 5  
Harmonieleer en analyse 1, 2 9 9  
Muziekgeschiedenis 6    
Module 'Muziekgeschiedenis'   6 6
Vormanalyse 1     6
Encyclopedie en onderzoek 3    
Bewegingsleer 3    
Cultuurgeschiedenis     3
Keuzevak     6
Totaal  60 60 60
Master
Opleidingsonderdeel Ma1 (SP) Ma2 (SP)
Hoofdinstrument IV, V (masterproef) ** 27 30
Kamermuziek 3, 4 6 12
Orkest 4, 5 6 6
Vormanalyse 1, 2 6  
Inleiding tot de filosofie 3  
Artistieke onderzoekspraktijken 3  
Keuzevak 9 12
Totaal  60 60

Je docenten

Om je talent ten volle te kunnen ontwikkelen heb je natuurlijk een docent nodig die je op de juiste manier kan helpen en uitdagen om de beste versie van jezelf te worden. Onze docenten komen van over heel de wereld en hebben jarenlange ervaring op het podium en als lesgevers.

Heb je specifieke vragen voor je docent voor je inschrijft voor de toelatingsproeven? Wil je graag al even met je docent afspreken voor je de grote stap zet? Hieronder krijg je een overzicht van de docenten en hun contactgegevens.

Begeleiding
Karel Schoofs

Karel Schoofs

Docent Hobo

Tijdens zijn studies aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen werd Karel Schoofs lid van het Koninklijk Filharmonische Orkest van Vlaanderen.

In 1996 werd hij benoemd tot principal hobo bij het Nationaal Orkest van België onder de chefs Yuri Simonov, Mikko Franck en Walter Weller. Sinds 2008 bekleedt hij dezelfde functie bij het Rotterdams Philharmonisch orkest onder Valerie Gergiev en Yannick Nézet-Séguin.

Hij is uitgenodigd voor concerten en opnames met de meeste orkesten en operahuizen in België en Nederland en hij is gewild als een kamermuzikant met ensembles als Oxalys, Quatuor Danel, Combattimento Consort Amstyerdam, I Solisti del Vento ...

Hij trad ook op tijdens internationale kamermuziekfestivals zoals Storioni Festival en Kamermuziekfestival Schiermonnikoog.

Karel Schoofs is ook actief in andere cultuurdomeinen: in Jazz-muziek met het 'Dowland-project' en in de theatervoorstellingen 'verses of Live and Death' en 'Watermusic'.

In 2010 maakte hij zijn debuut als solist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest of bij Mozart en Bellini. Hij speelde ook als solist op het Festival van Vlaanderen, met de Belgian Kamerfilharmonie, het Brabants Orkest en de Wereldtentoonstelling in Shanghai. In 2014 speelde hij de Nederlandse première van het hoboconcert van James MacMillan met het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Karel Schoofs is lid van de kamermuziekgroep MP21, die werd opgericht op het ARAM-muziekfestival in Frankrijk, waar hij ook masterclasses gaf.

Sinds 2007 vormt hij een muzikaal duo met Anneleen Lenaerts, solo-harp of de Wiener Philharmoniker. 

Contacteer Karel:

Email

Toelatingsproeven

Om je studie te beginnen aan het Koninklijk Conservatorium moet je slagen voor een artistieke toelatingsproef. Voor informatie over de toelatingsproeven - zoals data, de voor te bereiden programma’s, de inschrijvingsvoorwaarden/kosten en de module om in te schrijven - klik je op onderstaande foto.

Vragen?

Voor meer informatie over deze opleiding kan je terecht bij het studentensecretariaat. Je kan hen bereiken via secretariaat.kcb@ehb.be.