Jazz Drums
bachelor of master in de Kunsten

Jazz Drums

Welkom aan het Koninklijk Conservatorium Brussel!

Met een Bachelor en Master in Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Brussel kan je heel wat kanten uit. Of je nu terecht komt in een internationaal gerenommeerd orkest of ensemble of je gaat iets helemaal anders doen met je diploma, onze opleidingen zijn de ideale voorbereiding voor een schitterende toekomst.

Het KCB legt zijn focus op de brede artistieke vorming van ieder individu. De lessen zijn dan ook veel meer een interactie tussen docent en student door het klein aantal studenten per klas. Door de talrijke orkestproducties die we elk jaar spelen doen we ook ervaring op voor in onze latere carrière. Hierbij voeren we de grootste werken in de muziekgeschiedenis uit, iets wat later goed van pas zal komen. 
Name: Joachim Jamaer
Job title: Student Muziek
 

Joachim

Je vakken

Bachelor

Opleidingsonderdeel Ba1 (SP) BA2 (SP) BA3 (SP)
Hoofdinstrument I, II, III 21 21 21
Ensemble 1, 2, 3 3 3 9
Gehoortraining 1, 2, 3 6 6 3
Leestraining 1, 2 6 6  
Jazz-harmonie en analyse 1, 2, 3 9 9 12
Arrangement 1, 2   3 6
Jazz-ritmiek 1, 2 3 3  
Muziekgeschiedenis (klassiek) 6    
Historiek van de jazz 1, 2   3 3
Piano (pianotechniek voor pianisten) 1, 2, 3 3 3 3
Cultuurgeschiedenis 3    
Encyclopedie en onderzoek van de jazz   3  
Keuzevak     3
Totaal  60 60 60
Master
Opleidingsonderdeel Ma1 (SP) Ma2 (SP)
Hoofdinstrument IV, V (masterproef) ** 27 30
Ensemble 4, 5 12 15
Jazz-analyse 6  
Vrije improvisatie   6
Concertpraktijk Jazz 1, 2 3 3
Inleiding tot de filosofie 3  
Artistieke onderzoekspraktijken 3  
Keuzevakken 6 6
Totaal  60 60

Je docenten

Om je talent ten volle te kunnen ontwikkelen heb je natuurlijk een docent nodig die je op de juiste manier kan helpen en uitdagen om de beste versie van jezelf te worden. Onze docenten komen van over heel de wereld en hebben jarenlange ervaring op het podium en als lesgevers.

Heb je specifieke vragen voor je docent voor je inschrijft voor de toelatingsproeven? Wil je graag al even met je docent afspreken voor je de grote stap zet? Hieronder krijg je een overzicht van de docenten en hun contactgegevens.

Begeleiding
Pieter Bast

Pieter Bast

Docent Jazz Drums

Pieter Bast (27 april 1964), studeerde in 1988 af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam als Docerend – en Uitvoerend Musicus Geïmproviseerde Muziek.

Van 1985 tot 1988 leidde hij met succes zijn eigen kwintet “ PB – 5 “, waarmee hij verschillende prijzen won, o.a. in 1986 de eerste prijs van het NOS – Meervaart Jazzfestival in Amsterdam en tevens de solistenprijs. Vanaf 2012 is Pieter Bast weer actief als leider van het “ Pieter Bast E.S.P. Quintet “ waarmee hij in oktober 2014 zijn eerste, onder eigen naam,  CD “Midnight Song”, uitbracht. In januari 2018 is de release van de tweede CD getiteld “La Condition Humaine”.

 In de afgelopen 30 jaar heeft hij aan tal van projecten zijn medewerking verleend en samengewerkt met gerenommeerde musici uit binnen – en buitenland (o.a. Kenny Wheeler, Eddie Bert, Urbie Green, Charlie Mariano, Eric Vloeimans, Bob Mintzer, Marnix Busstra, Fay Victor, Marjorie Barnes, Amina Figarova, Hugh Hopper, Paul van Kemenade, Enrico Pieranunzi, Luluk Purwanto en Mike Mainieri ) en concerten verzorgd in Europa, Canada, Afrika, Indonesië, India en het Midden Oosten.

Deze projecten zijn te beluisteren op ruim 40 CD ’s die in de afgelopen jaren zijn uitgebracht op diverse labels in binnen – en buitenland.

Hij wordt vaak in de pers omschreven als een melodische drummer die op subtiele wijze, stimulerend en gevarieerd begeleidend een perfecte balans heeft gevonden tussen ritmische vrijheid en swing.

Contacteer Pieter:

Website

E-mail

Lionel Beuvens

Lionel Beuvens

Docent Jazz Drums

Een korte bio volgt snel.

Contacteer Lionel

Email

Toelatingsproeven

Om je studie te beginnen aan het Koninklijk Conservatorium moet je slagen voor een artistieke toelatingsproef. Voor de meeste afstudeerrichtingen zijn er twee sessies voorzien: één voor de zomervakantie en één in september. Als kandidaat-student kan je je inschrijven voor één van deze twee sessies.

Voor informatie over de toelatingsproeven - waaronder data, de voor te bereiden programma’s, de inschrijvingsvoorwaarden/kosten en de module om in te schrijven- klik je op de foto hieronder:

Vragen?

Voor meer informatie over deze opleiding kan je terecht bij het studentensecretariaat. Je kan hen bereiken via secretariaat.kcb@ehb.be.