Nieuwjaarsconcert 2023 KCB 2023
Verhaal

Nieuwjaarsconcert 2023

Het jaar 2023 werd op ons Koninklijk Conservatorium Brussel muzikaal ingezet met een uniek Nieuwjaarsconcert. Voor deze onvergetelijke avond koos onze Artistieke Raad een gevarieerd programma waarin onze meest getalenteerde studenten en alumni konden schitteren. Het concert werd gevold door een nieuwjaarsreceptie waarbij collega’s elkaar terugzagen na de wintervakantie en elkaar het beste wensten voor 2023. Ten slotte, sloten de weergoden deze wonderbaarlijke avond af met sneeuwvlokken die dwarrelden langs ons historische conservatorium van Brussel. 

Erasmushogeschool Brussel

Dennis Cluydts, algemeen directeur van Erasmushogeschool Brussel, zette het nieuwe jaar in met een enthousiasmerende speech, die getekend was door innoverende doelen die EhB in 2023 zal behalen. 

Nieuwjaarsconcert 2023 KCB 2023

Programma

Nieuwjaarsconcert 2023 klarinet

Klassiek

Aes Duo

Klarinettist Emanuele Mammarella & pianist Marco Mantovani, ook wel bekend als het Aes Duo, brachten vol overgave het Clarinet Concerto van Aaron Copland: een tweedelig concerto met eerst de meest lyrische en melodieuze creaties, gevolgd door een jazzy stijl met een glissando of jazz "smear" aan het eind.

Nieuwjaarsconcert 2023 Alaimo
 
Fiona & Chiara Alaimo

Als tweede klassiek duo brachten pianisten Fiona en Chiara Alaimo de Sonate voor vierhandige piano van Francis Poulenc en de Hongaarse Rapsodie nr. 2 in Cis mineur van Franz Liszt. Deze tweelingzussen volgden gezamenlijk hun opleiding aan KCB van docent piano Aleksandar Madzar, waardoor ze ontzettend goed op elkaar zijn afgestemd. Het ideale duo voor de vierhandige piano.

Nieuwjaarsconcert 2023 Jazz

Jazzcombo

Ons Jazzdepartement bracht op hun beurt twee werken van George Gershwin als de perfecte overgang tussen het meer klassieke gedeelte van dit concert en het musicalgedeelte dat nog ging volgen. Het jazzensemble bestond uit: Yu-Ting Li op piano, Scott Cizhou Wong aan de contrabas, Rob Swennen op de drums, Ee Hyung Jin op saxofoon en Olivier Vander Bauwede met zijn chromatische harmonica.

Nieuwjaarsconcert 2023 Musical

Musical

Als knallende afsluiter bracht onze volledige musicalafdeling diverse fragmenten uit musicals van absolute musical grootheden, zoals onder andere Joe, Hamilton en Sunday in the Park with George

Bedankt!

Hartelijk bedankt aan de Muziek en Musical studenten/alumni van KCB, presentatrice Julie Daems en de medewerkers van KCB, RITCS School of Arts en EhB die achter de schermen werkten om deze prachtige avond mogelijk te maken. Deze editie van het Nieuwjaarsconcert was enkel voor de huidige medewerkers van KCB-EhB. Volgend jaar mikken we op twee concerten waarbij we graag heel ons geliefd publiek kunnen uitnodigen.

Nieuwjaarsconcert 2023 receptie
Nieuwjaarsconcert 2023 Jan D'haene

Sociale media

FACEBOOK

YOUTUBE

 

Deel dit