Jazz Saxofoon/houtblazers
bachelor of master in de Kunsten

JAZZ SAXOFOON/HOUTBLAZERS

Welkom aan het Koninklijk Conservatorium Brussel!

Met een Bachelor en Master in Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Brussel kan je heel wat kanten uit. Of je nu terecht komt in een internationaal gerenommeerd orkest of ensemble of je gaat iets helemaal anders doen met je diploma, onze opleidingen zijn de ideale voorbereiding voor een schitterende toekomst.

Het KCB legt zijn focus op de brede artistieke vorming van ieder individu. De lessen zijn dan ook veel meer een interactie tussen docent en student door het klein aantal studenten per klas. Door de talrijke orkestproducties die we elk jaar spelen doen we ook ervaring op voor in onze latere carrière. Hierbij voeren we de grootste werken in de muziekgeschiedenis uit, iets wat later goed van pas zal komen. 
Name: Joachim Jamaer
Job title: Student Muziek
 

Joachim

Je vakken

Bachelor

Opleidingsonderdeel Ba1 (SP) BA2 (SP) BA3 (SP)
Hoofdinstrument I, II, III 21 21 21
Ensemble 1, 2, 3 3 3 9
Gehoortraining 1, 2, 3 6 6 3
Leestraining 1, 2 6 6  
Jazz-harmonie en analyse 1, 2, 3 9 9 12
Arrangement 1, 2   3 6
Jazz-ritmiek 1, 2 3 3  
Muziekgeschiedenis (klassiek) 6    
Historiek van de jazz 1, 2   3 3
Piano (pianotechniek voor pianisten) 1, 2, 3 3 3 3
Cultuurgeschiedenis 3    
Encyclopedie en onderzoek van de jazz   3  
Keuzevak     3
Totaal  60 60 60
Master
Opleidingsonderdeel Ma1 (SP) Ma2 (SP)
Hoofdinstrument IV, V (masterproef) ** 27 30
Ensemble 4, 5 12 15
Jazz-analyse 6  
Vrije improvisatie   6
Concertpraktijk Jazz 1, 2 3 3
Inleiding tot de filosofie 3  
Artistieke onderzoekspraktijken 3  
Keuzevakken 6 6
Totaal  60 60

Je docenten

Om je talent ten volle te kunnen ontwikkelen heb je natuurlijk een docent nodig die je op de juiste manier kan helpen en uitdagen om de beste versie van jezelf te worden. Onze docenten komen van over heel de wereld en hebben jarenlange ervaring op het podium en als lesgevers.

Heb je specifieke vragen voor je docent voor je inschrijft voor de toelatingsproeven? Wil je graag al even met je docent afspreken voor je de grote stap zet? Hieronder krijg je een overzicht van de docenten en hun contactgegevens.

Begeleiding
John Ruocco

John Ruocco

Docent Jazz Ensemble

Een korte bio volgt snel.

Contacteer John:

Email

Jeroen Reuling

Jeroen Reuling

Docent Cello

Afkomstig uit een muzikale familie begon Jeroen Reuling zijn cellostudie bij Cor de Wilde en Jean Decroos. Vervolgens was hij leerling bij André Navarra aan de “Staatliche Hochschule für Musik” in Detmold(Duitsland). Al gauw werd hij benoemd tot diens assistent. In 1981 behaalde Jeroen Reuling met succes het “Konzertexamen”, waarna hij zijn studie afrondde bij Pierre Fournier in Genève.

Radio en televisie registreerden zijn spel vele malen en in 1983 ontving hij de ‘Publieksprijs’ van de Sonesta Koepelzaal in Amsterdam.

Van 1983 tot en met 2004 was Jeroen solo-cellist van het Gelders Orkest. Sindsdien verdeelt hij zijn passie voor de cello tussen het lesgeven en de kamermuziek.

Hij is zowel docent aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel als aan de Hogeschool voor de Kunsten ARTEZ in Nederland. Jeroen Reuling is sinds 2011 ook verbonden aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Daarnaast geeft hij masterclasses over de hele wereld.

In 2005 ontving hij de Prijs“Madame de La Hault” van het patrimonium van het Conservatorium van Brussel voor excellent onderwijs.
Jeroen geeft jaarlijks  masterclasses en concerten in Enghien,vlakbij Brussel (Rencontres  Musicales Internationales), Lancut en Przemysl (Polen) en Riga .
Jeroen Reuling is tevens artistiek leider van het Internationaal Kamermuziek Festival op Schiermonnikoog en wordt regelmatig uitgenodigd om deel te nemen aan verschillende kamermuziekfestivals. Hij heeft ook opnames gemaakt voor Naxos, Ottavo en Cobra.

Jeroen bespeelt een Italiaanse cello toegeschreven aan Antonio Gagliano, Napoli 1757
 

Contacteer Jeroen:

Email

Toelatingsproeven

Om je studie te beginnen aan het Koninklijk Conservatorium moet je slagen voor een artistieke toelatingsproef. Voor de meeste afstudeerrichtingen zijn er twee sessies voorzien: één voor de zomervakantie en één in september. Als kandidaat-student kan je je inschrijven voor één van deze twee sessies.

Voor informatie over de toelatingsproeven - waaronder data, de voor te bereiden programma’s, de inschrijvingsvoorwaarden/kosten en de module om in te schrijven- klik je op de foto hieronder:

Vragen?

Voor meer informatie over deze opleiding kan je terecht bij het studentensecretariaat. Je kan hen bereiken via secretariaat.kcb@ehb.be.