Jazz Trompet
bachelor of master in de Kunsten

Jazz Trompet

Welkom aan het Koninklijk Conservatorium Brussel!

Met een Bachelor en Master in Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Brussel kan je heel wat kanten uit. Of je nu terecht komt in een internationaal gerenommeerd orkest of ensemble of je gaat iets helemaal anders doen met je diploma, onze opleidingen zijn de ideale voorbereiding voor een schitterende toekomst.

Ik hou van KCB vanwege de gemeenschap van docenten en studenten die zich volledig geven voor muziek in haar prachtige vorm. Deze gemeenschap biedt me steun en ruimte om te groeien, te falen en een betere muzikant te worden. Zowel docenten als studenten zijn volledig toegewijd aan muziek en dat is wat mij blij maakt om naar het conservatorium te komen!

Vladyslav Tolordava KCB 2023
Vladyslav Tolordava
Student Jazz Trompet

Je vakken

Bachelor

Opleidingsonderdeel Ba1 (SP) BA2 (SP) BA3 (SP)
Hoofdinstrument I, II, III 21 21 21
Ensemble 1, 2, 3 3 3 9
Gehoortraining 1, 2, 3 6 6 3
Leestraining 1, 2 6 6  
Jazz-harmonie en analyse 1, 2, 3 9 9 12
Arrangement 1, 2   3 6
Jazz-ritmiek 1, 2 3 3  
Muziekgeschiedenis (klassiek) 6    
Historiek van de jazz 1, 2   3 3
Piano (pianotechniek voor pianisten) 1, 2, 3 3 3 3
Cultuurgeschiedenis 3    
Encyclopedie en onderzoek van de jazz   3  
Keuzevak     3
Totaal  60 60 60
Master
Opleidingsonderdeel Ma1 (SP) Ma2 (SP)
Hoofdinstrument IV, V (masterproef) ** 27 30
Ensemble 4, 5 12 15
Jazz-analyse 6  
Vrije improvisatie   6
Concertpraktijk Jazz 1, 2 3 3
Inleiding tot de filosofie 3  
Artistieke onderzoekspraktijken 3  
Keuzevakken 6 6
Totaal  60 60

Je docenten

Om je talent ten volle te kunnen ontwikkelen heb je natuurlijk een docent nodig die je op de juiste manier kan helpen en uitdagen om de beste versie van jezelf te worden. Onze docenten komen van over heel de wereld en hebben jarenlange ervaring op het podium en als lesgevers.

Heb je specifieke vragen voor je docent voor je inschrijft voor de toelatingsproeven? Wil je graag al even met je docent afspreken voor je de grote stap zet? Hieronder krijg je een overzicht van de docenten en hun contactgegevens.

Begeleiding
Thomas Mayade

Thomas Mayade

Docent Jazz Trompet

De Franse trompettist, arrangeur en componist Thomas Mayade studeerde af aan het Conservatoire à Rayonnement Régional de Chambéry en het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris (FR). Sinds 10 jaar woont hij in Brussel, waar hij projecten uitvoert voor kleine en grote ensembles zoals de Bravo Big Band, LIFT, Kleptomatics, Nonetum Pop Orchestra waarmee hij verschillende LP's heeft opgenomen. 

Vandaag is Thomas sinds 2016 docent aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en sinds 2018 trompettist bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen (Belgisch leger).

Hij werkte samen met vele artiesten zoals Flat Earth Society (BE), Electro Deluxe (FR), Brussels Jazz Orchestra (BE), Jazz Station Big Band (BE), Bruno Vansina (BE). Hij heeft ook opgenomen met Dialect-Music (FR), Lois Le Van (FR), Quinten De Craecker (BE), Geoffrey Fiorese (EU), Jelle Van Giel (BE), Boris Schmidt (BE), François Vaiana (BE), Tom Bourgeois (EU), Pierre Vervloesem (BE), Juicy (BE).

Contacteer Thomas:

E-mail

Toelatingsproeven

Om je studie te beginnen aan het Koninklijk Conservatorium moet je slagen voor een artistieke toelatingsproef. Voor informatie over de toelatingsproeven - zoals data, de voor te bereiden programma’s, de inschrijvingsvoorwaarden/kosten en de module om in te schrijven - klik je op onderstaande foto.

Vragen?

Voor meer informatie over deze opleiding kan je terecht bij het studentensecretariaat. Je kan hen bereiken via secretariaat.kcb@ehb.be.