Trompet
bachelor of master in de Kunsten

Trompet

Welkom aan het Koninklijk Conservatorium Brussel!

Met een Bachelor en Master in Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Brussel kan je heel wat kanten uit. Of je nu terecht komt in een internationaal gerenommeerd orkest of ensemble of je gaat iets helemaal anders doen met je diploma, onze opleidingen zijn de ideale voorbereiding voor een schitterende toekomst.

Het KCB legt zijn focus op de brede artistieke vorming van ieder individu. De lessen zijn dan ook veel meer een interactie tussen docent en student door het klein aantal studenten per klas. Door de talrijke orkestproducties die we elk jaar spelen doen we ook ervaring op voor in onze latere carrière. Hierbij voeren we de grootste werken in de muziekgeschiedenis uit, iets wat later goed van pas zal komen. 
 

Joachim KCB 2022
Joachim
Student Muziek

Je vakken

Bachelor

Opleidingsonderdeel Ba1 (SP) BA2 (SP) BA3 (SP)
Hoofdinstrument I, II, III 24 24 27
Kamermuziek 1, 2   6 6
Orkest 1, 2, 3  6 6 6
AMV Gehoor en Theorie 1, 2 4 4  
AMV ritmiek en intonatie 1, 2 5 5  
Harmonieleer en analyse 1, 2 9 9  
Muziekgeschiedenis 6    
Module 'Muziekgeschiedenis'   6 6
Vormanalyse 1     6
Encyclopedie en onderzoek 3    
Bewegingsleer 3    
Cultuurgeschiedenis     3
Keuzevak     6
Totaal  60 60 60
Master
Opleidingsonderdeel Ma1 (SP) Ma2 (SP)
Hoofdinstrument IV, V (masterproef) ** 27 30
Kamermuziek 3, 4 6 12
Orkest 4, 5 6 6
Vormanalyse 1, 2 6  
Inleiding tot de filosofie 3  
Artistieke onderzoekspraktijken 3  
Keuzevak 9 12
Totaal  60 60

Je docenten

Om je talent ten volle te kunnen ontwikkelen heb je natuurlijk een docent nodig die je op de juiste manier kan helpen en uitdagen om de beste versie van jezelf te worden. Onze docenten komen van over heel de wereld en hebben jarenlange ervaring op het podium en als lesgevers.

Heb je specifieke vragen voor je docent voor je inschrijft voor de toelatingsproeven? Wil je graag al even met je docent afspreken voor je de grote stap zet? Hieronder krijg je een overzicht van de docenten en hun contactgegevens.

Begeleiding
Manu Mellaerts

Manu Mellaerts

Docent Trompet

Manu Mellaerts begon zijn muzikale opleiding in de academie van Tienen. Daarna studeerde hij aan het Lemmensinstituut te Leuven en vervolgens aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel, waar hij Hoger Diploma’s voor trompet en kamermuziek behaalde, alsook een pedagogisch diploma.

Later studeerde hij verder bij Pierre Thibaud te Parijs, bij Roger Delmotte te Versailles en bij Edward Tarr te Basel. In 1985 werd hij laureaat van de VRT Tenuto wedstrijd en in 1987 behaalde hij een bronzen medaille op de Internationale Trompetwedstrijd te Toulon (Fr.)

Van 1984 tot 1986 was hij als trompettist verbonden aan het VRT Filharmonisch Orkest, terwijl hij leraar was aan het Lemmensinstituut te Leuven tot 1987.

Vanaf 1986 is hij 1ste solotrompettist bij het Orkest van de Nationale Opera “De Munt”, te Brussel en docent aan het Kon. Muziekconservatorium te Brussel.
Daarbij is hij actief als solist en in kamermuziekverband. Samen met de bekende Belgische organist Luc Ponet vormt hij een vast duo met optredens in binnen en buitenland. 

Solistische optredens met o.a. “De Munt”, het "Vlaams Radio Orkest"., de “Beethoven Academie”, “I Fiaminghi”, het “Collegium Instrumentale Brugense”, “l’Orchestre de Wallonie”, "the Slovak Sinfonietta Zilina", en vele andere... Hij is ook een graag geziene gastsolist bij verschillende amateurblaasverenigingen.

Contacteer Manu:

Email

Toelatingsproeven

Om je studie te beginnen aan het Koninklijk Conservatorium moet je slagen voor een artistieke toelatingsproef. Voor informatie over de toelatingsproeven - zoals data, de voor te bereiden programma’s, de inschrijvingsvoorwaarden/kosten en de module om in te schrijven - klik je op onderstaande foto.

Vragen?

Voor meer informatie over deze opleiding kan je terecht bij het studentensecretariaat. Je kan hen bereiken via secretariaat.kcb@ehb.be.