Bibtalk | Bart Bouckaert over Xenakis en vrienden

Bibtalk | Bart Bouckaert over Xenakis en vrienden KCB 2022
Festival
Data
,
18:00
to
19:00
Location
Conservatoriumbibliotheek, Regentschapsstraat 30, 1000 Brussel
Prijs
€15/€10 (inclusief broodje, drankje en concert)
Reservation
Zie onderaan de pagina

Een gesprek in de bib over de bib

Waarom kiest een dirigent ervoor om precies dat werk van die ene componist te dirigeren? En waarom moet het die uitgave zijn, en niet die andere? Wil je hierover meer weten, kom dan naar “Bibtalk”.
 
Een musicus of musicoloog komt vertellen over zijn favoriete partituur uit onze bibliotheekcollectie, en vooral waarom dat dat precies zijn favoriete partituur is. En het zou geen echte “Bibtalk” zijn als het publiek geen vragen mag stellen. Een boeiend moment om in een open gesprek meer te leren over muziek, en ook over de mens achter de muziek. 

Bibtalk, een gesprek over muziek, in de bibliotheek van het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Wat is Bibtalk nu concreet

De gastspreker heeft een aantal werken geselecteerd. Johan Eeckeloo, bibliothecaris van het Koninklijk Conservatorium Brussel, vertelt bondig hoe en wanneer deze werken in de verzameling gekomen zijn. Daarna begint de echte Bibtalk. Aan de hand van een vraaggesprek vertelt de gastspreker waarom die bepaalde werken gekozen zijn. Is de keuze bepaald door het belang van de compositie? Of zijn er persoonlijke herinneringen aan verbonden? Gaat het over een lievelingscompositie? Of laat de gastspreker zich verleiden door de fysieke schoonheid van een handschrift?
Bibtalk wil geen monoloog zijn, maar hoopt op een interactie met het publiek
 

Bart Bouckaert over Xenakis en vrienden

Precies 100 geleden werd Iannis Xenakis geboren. Dit is dan ook de directe aanleiding waarom Bart Bouckaert tijdens zijn Bibtalk ruime aandacht zal geven aan deze vernieuwende architect-componist van de muziek van de 20e eeuw. Naast Xenakis komen ook andere componisten aan bod, want het werkveld van dirigent en docent hedendaagse muziek Bart Bouckaert is heel breed en veelzijdig. 
Een Bibtalk waar hedendaagse muziek en hedendaags erfgoed centraal staat. 

Bibtalk wil vanuit de persoonlijke keuze van de gastspreker, een verhaal vertellen over het belang van muziek, de impact ervan, maar ook over de schoonheid van de partituur. 
 

Hoe verloopt het?

Bibtalk vindt plaats in de leeszaal van de bib. Het gesprek duurt ongeveer een uur. Daarna verhuizen we naar een ander lokaal waar er nagepraat kan worden bij een broodje en een drankje. Aansluitend is er de mogelijkheid om het avondconcert in en van het KCB bij te wonen.

Op 29 april wordt u het Old Meets Contemporary | Ensemble hedendaagse muziek (Artistieke leiding: Bart Bouckaert) aangeboden dat van start gaat om 20.00 uur in de Kleine Concertzaal. Het concert is inbegrepen in uw Bibtalk ticket.

Het aantal plaatsen is beperkt tot 15 personen. Reserveren is daarom vereist.

 

This Bibtalk is only given in Dutch.

Reservaties

Tickets bestellen via deze link.

Aanduiden keuze broodjes via deze link.

Bibtalk | Bart Bouckaert over Xenakis en vrienden KCB 2022