Compositie
bachelor of master in de Kunsten

Compositie

Welkom aan het Koninklijk Conservatorium Brussel!

Met een Bachelor en Master in Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Brussel kan je heel wat kanten uit. Of je nu terecht komt in een internationaal gerenommeerd orkest of ensemble of je gaat iets helemaal anders doen met je diploma, onze opleidingen zijn de ideale voorbereiding voor een schitterende toekomst.

Het KCB legt zijn focus op de brede artistieke vorming van ieder individu. De lessen zijn dan ook veel meer een interactie tussen docent en student door het klein aantal studenten per klas. Door de talrijke orkestproducties die we elk jaar spelen doen we ook ervaring op voor in onze latere carrière. Hierbij voeren we de grootste werken in de muziekgeschiedenis uit, iets wat later goed van pas zal komen

Joachim KCB 2022
Joachim
Student Muziek

Opleidingsonderdelen

Een overzicht van de verschillende vakken die je tijdens je Bachelor en Master zult krijgen kan je hieronder terug vinden. 

Bachelor
Opleidingsonderdeel Ba1 (SP) BA2 (SP) BA3 (SP)
Harmonieleer III 15    
Compositie I, II, III 12 12 12
Contrapunt I   12  
Contrapunt II     18
Vormanalyse 1,2   6 6
AMV Gehoor en Theorie 2 4    
AMV Ritmiek en Intonatie 2 5    
Muziekgeschiedenis I 6    
Module Muziekgeschiedenis   6 6
Encyclopedie/Onderzoek 3    
Cultuurgeschiedenis   3  
Instrumentenleer 1,2 6 6  
Orkestratie I     9
Instrumentatie & partituurreductie 1,   9  
Hedendaagse Muzieknotatie     3
Keuzevakken 9 6 6
Totaal studiepunten 60 60 60
Master
Opleidingsonderdeel Ma1 (SP) Ma2 (SP)
Compositie IV 21  
Compositie (Masterproef)   30
Orkestratie II, III 9 9
Analyse voor componisten I,II 6 9
Inleiding tot filosofie 3  
Artistieke onderzoekspraktijken 3  
Keuzevakken 18 12
Totaal studiepunten 60 60

Je docenten

Om je talent ten volle te kunnen ontwikkelen heb je natuurlijk een docent nodig die je op de juiste manier kan helpen en uitdagen om de beste versie van jezelf te worden. Onze docenten komen van over heel de wereld en hebben jarenlange ervaring op het podium en als lesgevers.

Heb je specifieke vragen voor je docent voor je inschrijft voor de toelatingsproeven? Wil je graag al even met je docent afspreken voor je de grote stap zet? Hieronder krijg je een overzicht van de docenten en hun contactgegevens.

(Deze lijst is in opbouw)

docenten

Toelatingsproeven

Om je studie te beginnen aan het Koninklijk Conservatorium moet je slagen voor een artistieke toelatingsproef. Voor de meeste afstudeerrichtingen zijn er twee sessies voorzien: één voor de zomervakantie en één in september. Als kandidaat-student kan je je inschrijven voor één van deze twee sessies.

Voor informatie over de toelatingsproeven - waaronder data, de voor te bereiden programma’s, de inschrijvingsvoorwaarden/kosten en de module om in te schrijven- klik je op de foto hieronder:

Vragen?

Voor meer informatie over deze opleiding kan je terecht bij het studentensecretariaat. Je kan hen bereiken via secretariaat.kcb@ehb.be.