Filmmuziek studeren aan KCB vanaf 2023-2024
Verhaal

Filmmuziek studeren met nieuwe docent compositie Michelino Bisceglia

Filmmuziek studeren aan het Koninklijk Conservatorium Brussel

Vanaf het academiejaar 2023-2024 kan men een nieuwe oriëntatie binnen de afstudeerrichting Compositie aan het Koninklijk Conservatorium Brussel (KCB) volgen, namelijk Filmmuziek. Dankzij deze uitbreiding van de studierichting Compositie biedt het KCB studenten de mogelijkheid om zich te richten in het componeren van muziek voor films, een steeds belangrijker wordend vakgebied.

Deze nieuwe oriëntatie zal worden gegeven door niemand minder dan de bekende filmcomponist Michelino Bisceglia. Bisceglia is een gerenommeerde Belgische componist die al vele prijzen heeft gewonnen voor zijn werk in de filmindustrie. Zo won hij onder meer een World Soundtrack Award voor zijn werk aan de film "Marina" van Stijn Coninx, en werd hij recentelijk genomineerd door de International Film Music Critics Association - IFMCA voor "Breakthrough composer of the Year”.
Met de komst van Michelino Bisceglia als docent biedt het KCB studenten de kans om te leren van een ervaren professional en zich te specialiseren in een steeds belangrijker wordend vakgebied. De nieuwe oriëntatie binnen de afstudeerrichting Compositie, namelijk Filmmuziek, is bedoeld voor studenten die al een bachelor in muziek hebben afgerond en zich verder willen verdiepen in het componeren van muziek voor films.

Michelino Bisceglia nieuwe docent compositie

Vanaf het academiejaar 2023-2024 versterkt de componist Michelino Bisceglia het docententeam van de studierichtig Compositie, waarbij hij een nieuwe oriëntatie binnen de afstudeerrichting Compositie aanbiedt: Compositie/Filmmuziek.
Hij doceerde reeds aan het KCB en zal nog steeds de disciplines Jazz Compositie & Arrangement geven.

Michelino Bisceglia is al meer dan drie decennia actief in de muzikale sector. Zijn werk wordt erkend en gevierd op verschillende internationale evenementen en festivals.

Bisceglia's werk als filmcomponist begon later in zijn carrière, sindsdien heeft hij soundtracks gecomponeerd voor talloze speelfilms die zijn vertoond op prestigieuze festivals zoals het Cannes Film Festival en het Venice International Film Festival. Hij componeerde voor de 10-delige serie "Thieves of the Wood", die in 2020 wereldwijd werd uitgebracht op Netflix. Daarnaast heeft Bisceglia muziek gecomponeerd voor verschillende tentoonstellingen, waaronder de zeer geprezen "Claude Monet Immersive Experience". Hij heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn werk in filmmuziek, waaronder de World Soundtrack Award Public Choice in 2014 voor zijn werk aan de film "Marina" geregisseerd door Stijn Coninx. In 2022 mocht hij opnieuw een nomminatie in ontvangst nemen voor de World Soundtrack Award 2022 voor zijn soundtrack van de Canadese-Britse animatiedrama "Charlotte", met Keira Knightly in de hoofdrol. Zijn recenste nominatie was ditmaal voor "Breakthrough composer of the Year" van de International Film Music Critics Association - IFMCA.

Meer info over Michelino lees je hier.

Filmmuziek studeren aan KCB vanaf 2023-2024

Met de groeiende vraag naar muziek voor films en series, bieden we studenten een unieke kans om zich te richten in dit vakgebied en zich voor te bereiden op een carrière in de filmindustrie. We zijn trots dat we zo'n gerenommeerde componist als Michelino  Bisceglia kunnen aantrekken als docent voor de oriëntatie Filmmuziek binnen de Compositieopleiding.

Filmmuziek studeren aan KCB vanaf 2023-2024
Jan D'haene
Directeur KCB
Deel dit