GEANNULEERD: Debat “Muziekonderwijs vandaag en morgen” ter ere van Kamiel D’Hooghe

Kamiel D’Hooghe
Onderzoeksdagen
Data
,
16:00
to
17:00
Location
Tentoonstellingszaal, Regentschapsstraat 30 Brussel
Prijs
Gratis

Een debat met culturele actoren over de positie en de toekomst van het hoger muziekonderwijs in Brussel

Kamiel D’Hooghe, geboren op 17 november 1929, viert dit jaar zijn 90ste verjaardag. Hij was de eerste Nederlandstalige directeur van het Koninklijk Conservatorium Brussel. Het conservatorium kende sinds haar ontstaan in 1832 een boeiende geschiedenis, zowel artistiek als pedagogisch en dit tegen de achtergrond van de veranderende maatschappij. De markantste en ongetwijfeld meest ingrijpende verandering in de loop van de vorige eeuw was de splitsing in 1966 van het unitaire Conservatorium in twee autonome Conservatoria, enerzijds een Franstalig Conservatoire, anderzijds een Nederlandstalig Conservatorium. Kamiel D’Hooghe wordt op 1 augustus 1967 de eerste directeur van het Conservatorium. De visie van directeur D’Hooghe blijft het conservatorium voeden.

Ter ere van zijn verjaardag organiseren we een debat met culturele actoren over de positie en toekomst van het hoger muziekonderwijs in Brussel. Nadien voorzien wij een receptie om vervolgens de avond af te sluiten met een concert. Het symfonieorkest van het KCB, in samenwerking met het conservatorium van Strasbourg, speelt ter ere van Kamiel D'Hooghe pianoconcerto Nr. 4 van Ludwig van Beethoven en Suite Romeo and Juliette van Sergei Prokofiev.

U bent van harte uitgenodigd op deze bijzondere dag.

 

Door omstandigheden gaat het debat op zaterdag 23 november niet door. Een nieuwe datum wordt later aangekondigd.

 

 

De kunststudie is een aangewezen en hoogstaand terrein om de mens toe te laten zijn diepste gewaarwordingen uit te drukken. Dit wordt in ons intellectualistisch levenspatroon vaak onderdrukt. Daarom is de kunst in de maatschappij meer nog dan de economie een levensvereiste voor een waardig menselijk bestaan.
Kamiel D’Hooghe
Kamiel D'Hooghe
Het onderwerp van het debat is gekozen naar aanleiding van Kamiel D’Hooghe’s citaat
Deel dit