Medewerkerdag: Welzijn & Kwaliteit KCB 2023
Nieuws

Medewerkerdag: Welzijn & Kwaliteit

Op 4 oktober vond de jaarlijkse medewerkersdag van het KCB plaats.

De onderwerpen die dit jaar in de schijnwerpers werden gezet: Weerbare Kunstenaars en Kwaliteitsvol onderwijs.

Weerbare Kunstenaars

Artistieke makers staan voor veel uitdagingen op fysiek, psychologisch en sociaal-artistiek vlak tijdens hun studies en carrière.

Voluit inzetten op preventie tijdens de opleiding is essentieel om hun mentale weerbaarheid te vergroten en zo mentale gezondheidsproblemen te voorkomen.

Onderzoekers van AP Hogeschool, Bart Michiels (Toegepaste Psychologie) en Magda Thielemans (Koninklijk Conservatorium Antwerpen), stelden met veel plezier de resultaten van hun vierjarig onderzoek rond "Weerbare Kunstenaars" voor.

Het onderzoek peilde naar de uitdagingen waarmee makers uit diverse artistieke disciplines geconfronteerd worden én hoe hun psychische weerbaarheid versterkt kan worden.

Medewerkerdag: Welzijn & Kwaliteit KCB 2023
Medewerkerdag: Welzijn & Kwaliteit KCB 2023

 

 

Dit onderzoek is uiterst relevant voor onderwijsinstelling in de kunstdisciplines.

De directeur en personeelsleden van KCB waren aanwezig, net als de directeur en enkele personeelsleden van het RITCS.

AP Hogeschool, Koninklijk Conservatorium Antwerpen en HOGENT waren ook vertegenwoordigd.

Instellingsreview & Kwaliteitsvol onderwijs

Het tweede luik van de medewerkersdag verliep enkel tussen de KCB-EhB personeelsleden.

Cynthia De Bruycker, directeur onderwijs EhB, en Pieter Soete, diensthoofd Kwaliteitsborging EhB, informeerde ons over de nieuwe aanpak van de instellingsreview en het verband met kwaliteitsvol onderwijs.


Het laatste onderwerp van onze medewerkersdag werd gepresenteerd door Stefaan Guilliams, departementaal coördinator KCB. Hij sprak over het renovatie- en restauratiedossier van ons hoofdgebouw (Regentschapsstraat 30). Een uitdaging die ook opportuniteiten met zich meebrengt.

Medewerkerdag: Welzijn & Kwaliteit KCB 2023

Hartelijk dank

Als dank voor de onuitputtelijke inzet van onze medewerkers en als kleine attentie rond de dag van de leraar die op 5 oktober viel, ging iedereen naar huis met een totebag die ze goed kunnen gebruiken voor het nieuwe academiejaar.

Dank aan alle personeelsleden die hebben geholpen bij het realiseren van deze fascinerende dag, met een gezellig toets en een uitstekende technische ondersteuning.

Welzijn en kwaliteit zijn fundamenten waar wij met de hele KCB-EhB organisatie achter staan en garanderen, elke dag opnieuw.

Bekijk de foto's en video's op onze socials

Facebook

Instagram

Deel dit