Musical krijgt 25 kaarsjes KCB JAN2020
Verhaal

Musical krijgt 25 kaarsjes

Twee verjaardagen maken het feest dubbel zo groot

De School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) vieren dit jaar twee jubilea. De Musicalopleiding van het Koninklijk Conservatorium Brussel bestaat 25 jaar, de opleiding Podiumtechnieken van het RITCS bestaat 20 jaar. Om dit te huldigen brengen studenten samen met de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen de musical ‘The Story of Sacco & Vanzetti’ van Dirk Brossé en Frank Van Laecke.

Voor dit prestigieus project werken vijfendertig studenten Musical, zeven studenten Podiumtechnieken en een vijftigtal muzikanten van de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen samen. ‘The Story of Sacco & Vanzetti’ gaat over een rechtszaak in de Verenigde Staten waarbij twee Italiaanse gastarbeiders ten onrechte worden beschuldigd van een dubbele moord. Een verhaal over het brandend actueel thema migratie.

Lees het volledig artikel op Tell Me More Media.

De voorstelling zal doorgaan op 8, 9 en 10 mei 2020 in de Zinnema te Anderlecht. Tickets zullen spoedig beschikbaar zijn.

Lulu Aertgeerts, opleidingshoofd Musical Koninklijk Conservatorium Brussel

Om onze jubilea te vieren slaan we met veel plezier de handen in elkaar. Met deze cross-over willen we musical een landingsplek geven in Brussel. Zinnema is de perfecte partner om een musical in hartje Anderlecht te brengen.

Lulu Aertgeerts

Yves Segers, kapelmeester van Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen en docent aan het Koninklijk Conservatorium Brussel

We waren met de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen op zoek naar een nieuw uitdagend project om onze Belgische componisten te kunnen uitdragen. We zijn dan ook enorm tevreden dat we de studenten de ervaring kunnen geven om met een professioneel harmonieorkest op het podium te staan.

Yves Segers

Harry Cole, vakhoofd Podiumtechnieken van het RITCS

Een zevental studenten werken sinds januari fulltime aan dit project. We leiden onze studenten op tot makers die in dialoog durven gaan met regisseurs en scenografen.

Harry Cole
Deel dit