Harp
bachelor of master in de Kunsten

Harp

Welkom aan het Koninklijk Conservatorium Brussel!

Met een Bachelor en Master in Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Brussel kan je heel wat kanten uit. Of je nu terecht komt in een internationaal gerenommeerd orkest of ensemble of je gaat iets helemaal anders doen met je diploma, onze opleidingen zijn de ideale voorbereiding voor een schitterende toekomst.

Het KCB legt zijn focus op de brede artistieke vorming van ieder individu. De lessen zijn dan ook veel meer een interactie tussen docent en student door het klein aantal studenten per klas. Door de talrijke orkestproducties die we elk jaar spelen doen we ook ervaring op voor in onze latere carrière. Hierbij voeren we de grootste werken in de muziekgeschiedenis uit, iets wat later goed van pas zal komen.

Foto van Joachim

Your subjects

Bachelor

Opleidingsonderdeel Ba1 (SP) BA2 (SP) BA3 (SP)
Harp I, II, III 24 24 27
Kamermuziek 1, 2   6 6

Koor of 1 orkestproject      1, 2, 3

3 3 3
AMV Gehoor en Theorie 1, 2 4 4  
AMV ritmiek en intonatie 1, 2 5 5  
Harmonieleer en analyse 1, 2, 3 9 9 9
Muziekgeschiedenis 6    
Modules 'Muziekgeschiedenis'   6 6
Hedendaagse Muziek      6
Encyclopedie en onderzoek 3    
Bewegingsleer 3    
Cultuurgeschiedenis 3    
Keuzevak     3
Totaal 60 60 60
Master
Opleidingsonderdeel Ma1 (SP) Ma2 (SP)
Harp IV, V (masterproef)  27 30
Kamermuziek 3, 4 6 12
Koor of 1 orkestproject 4,5 6 6
Vormanalyse 1,2 6 6
Inleiding tot de filosofie 3  
Artistieke onderzoekspraktijken 3  
Keuzevak 9 6
Totaal 60 60

Agne Keblyte

Agne Keblyte studeerde aan de National M.K. Čiurlionis Art School, High School of Music in Geneva en aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij onze docente Jana Bouskova.

Ze is laureate van verschillende internationale harp wedstrijden: 2de plaats in de 18th International Harp Contest in Israel (2012),  Ze won de 1e en de speciale prijs voor de interpretatie van het concertino van Ferenc Farkas tijdens de 2nd International Harp competition in Szeged (2010, Hongarije).

Meer informatie hier.

Agne Keblyte

Alida Fabris

Alida Fabris is origineel afkomstig uit Italië en studeerde in Zwitserland, in de Verenigde Staten en aan het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Alida is momenteel harpiste bij de Nationale Opera van Chili. 

Meer informatie hier.  

Alida Fabris

Chelsea Lane

De Amerikaanse harpiste Chelsea Lane studeerde aan Yale en behaalde daar diverse prijzen zoals de Wrexham Prize in Music for Excellence in Performance, the Selden Memorial Prize for Musical Accomplishment en de eerste prijs in de William Waite Concerto Competition.

Chelsea behaalde haar Master aan het KCB bij docente Jana Bouskova en is momenteel bezig met haar Doctoraat of Musical Arts in Performance aan het City University of New York Graduate Center.

Meer informatie hier.

Chelsea Lane

Om je talent ten volle te kunnen ontwikkelen heb je natuurlijk een docent nodig die je op de juiste manier kan helpen en uitdagen om de beste versie van jezelf te worden. Onze docenten komen van over heel de wereld en hebben jarenlange ervaring op het podium en als lesgevers.

Heb je specifieke vragen voor je docent voor je inschrijft voor de toelatingsproeven? Wil je graag al even met je docent afspreken voor je de grote stap zet? Hieronder krijg je een overzicht van de docenten en hun contactgegevens.

Begeleiding
Agnès Clément

Agnès Clément

Docent Harp

De jonge Franse harpiste Agnès Clément verwierf een reputatie als een van de meest opwindende en originele solisten van haar instrument. 
Ze is momenteel solo harp bij het Symfonieorkest van de Koninklijke Muntschouwburg Opera in Brussel. Als docente verliet ze haar positie aan de LUCA School of Arts in Leuven om harpdocente te worden in het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar ze de grote harpisten Jana Bouskova en Anneleen Lenaerts opvolgt.

Kom meer te weten over Agnès via haar website.

Contacteer Agnès via mail.

Toelatingsproeven

Om je studie te beginnen aan het Koninklijk Conservatorium moet je slagen voor een artistieke toelatingsproef. Voor de meeste afstudeerrichtingen zijn er twee sessies voorzien: één voor de zomervakantie en één in september. Als kandidaat-student kan je je inschrijven voor één van deze twee sessies.

Voor informatie over de toelatingsproeven - waaronder data, de voor te bereiden programma’s, de inschrijvingsvoorwaarden/kosten en de module om in te schrijven- klik je op de foto hieronder:

Vragen?

Voor meer informatie over deze opleiding kan je terecht bij het studentensecretariaat. Je kan hen bereiken via secretariaat.kcb@ehb.be.