Lecture-Performance en Openbare verdediging Tomasz Konieczny

Tomasz Konieczny
Onderzoeksdagen
Data
,
15:00
to
19:45
Location
Kleine Concertzaal, Kleine Zavel 5 Brussel
Prijs
Gratis
Reservation
Via mail: inge.pieters@vub.be

Tomasz Konieczny

Lecture-Performance en Openbare verdediging over

'Am Rande Der Nacht - Romantisch Symbolisme, Unitive Experience, en de muziek van Hugo Wolf, Alexander Scriabin, en Claude Debussy'

Het aandachtspunt van het reflectieproces is het symbool van de Nacht, want het is wellicht het centrale knooppunt in het web van symbolische zintuigen en onderlinge relaties. In de Romantische visie komt de homogeniteit van de nachtelijke duisternis overeen met de meest fundamentele, spirituele eenheid van de wereld. De greep op deze relatie moet leiden tot een ervaring waarin men deze metafysische Heelheid persoonlijk kan herkennen.

In zijn werk probeert Tomasz Konieczny te achterhalen hoe muziek zo'n herkenning zou kunnen vergemakkelijken... en hoe dat soort realisatie kan passen in het kader van artistiek onderzoek.

Dagindeling: Lecture-Performance 'L'explication orphique de la Terre' van 15u00 tot 17u30 uur met 2 korte pauzes. Openbare verdediging van 17u45 tot 19u45.

Reserveren verplicht via mail naar Inge.Pieters@vub.be. Er wordt rekening gehouden met de maatregelen rond social distancing. Het aantal plaatsen is beperkt.

Deel dit