Lezing | 'Meet the artist: William Kentridge'

Meet the artist: William Kentridge
Prijsuitreiking
Data
,
19:00
to
20:30
Location
Bozar, Zaal M, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
Prijs
€8/€6/€0
Reservation
Vereist | zie onderaan

Finding the Sibyl: a tour of the studio

De Zuid-Afrikaanse artiest William Kentridge krijgt op woensdag 17 november een eredoctoraat van de Vrije Universiteit Brussel, in partnerschap met Universiteit Gent en de University of the Western Cape (Zuid-Afrika). De uitreiking vindt plaats in de Koninklijke Muntschouwburg. De avond voordien, op 16 november, geeft William Kentridge een lezing in Bozar met als titel Finding the Sibyl: a tour of the studio. De lezing geeft een unieke inkijk in het werk van de artiest en beschrijft de manier waarop processen die in de studio plaatsvinden leerzaam kunnen zijn voor het beschouwen van universele kwesties.

Na afloop is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Sinds zijn internationale debuut op de Documenta X in 1997, verwierf de Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge (°1955) wereldwijde faam. Hij is voornamelijk bekend om zijn elf animatiefilms, getiteld Drawings for Projection. Tot de verbazingwekkende gediversifieerde werken van Kentridge behoren meesterlijke tekeningen, prenten, wandtapijten, beeldhouwwerken, lezingen en operaproducties.

William Kentridge geeft deze lezing op uitnodiging van Kunstenplatform Brussel, RITCS School of Arts, Koninklijk Conservatorium Brussel en Bozar.

Reservaties

Studenten en medewerkers van het KCB kunnen tot en met 8 november een vrijkaart reserveren via deze link. (afgesloten) Uiterlijk op 9 november krijgen zij van ons een code waarmee ze op de website van Bozar hun plaats kunnen reserveren.

Alle andere kunnen tickets reserveren via Bozar.

Covid Safe Ticket?

Wij hopen jullie talrijk te mogen verwelkomen en dit op een aangename en veilige manier. Het KCB gebruikt voor dit evenement dan ook het Covid Safe Ticket.

Goed om te weten:

  • Bereid jouw bezoek nu al voor en bekijk de webpagina over het Covid Safe Ticket. Dit ticket kan ook afgeprint worden.
     
  • Stel dat je niet aan een Covid Safe Ticket geraakt, dan kan je een negatieve test voorleggen die geldig moet zijn binnen de beperkte uren van staalafname. De uren zijn afhankelijk van welke soort test er gebruikt is geweest. Zo'n test kan iedereen verkrijgen bij een apotheker of dokter. Zie hier voor meer info. 
     
  • Iedereen die deel uitmaakt van het publiek moet een geldig Covid Safe Ticket of een negatieve test voorleggen, hierdoor kunnen we zonder mondmasker en zonder social distancing genieten van het evenement.
     

Omdat we ergens tussen de onderwijs – en cultuursector zweven en ook nog eens gevestigd zijn in Brussel, is het niet eenvoudig om deze richtlijnen in kaart te brengen, bovendien kunnen de maatregelen spoedig veranderen. We proberen jullie zo goed en zo snel mogelijk te informeren. 

Bedankt om deze richtlijnen te respecteren, zo kunnen we blijven musiceren. 

Deel dit