Recital Christina Fassbender (Fluit) & Gregor Hollmann (Klavecimbel)

Recital Christina Fassbender (Fluit) & Gregor Hollmann (Klavecimbel) KCB 2024
Event in spotlight
Data
,
19:00
Location
Tempel, Kleine Zavel 5, 1000 Brussel
Prijs
Gratis toegang
Reservation
Geen reservatie vereist

Christina Fassbender & Gregor Hollmann

Tussen een hogeschoolproject en een seminarie over uitvoeringspraktijk ontstond in 2014 het idee om samen te werken, in eerste instantie voor een concert.
Er was wat scepsis aanwezig, aangezien een moderne fluit en een historisch gestemd klavecimbel in harmonie samen moesten klinken.

Reeds tijdens de eerste repetities bleek dat deze combinatie succesvol was: het begin van een gezamenlijke muzikale weg! Tegelijkertijd waren ze het er snel over eens dat ze zich niet op het standaardrepertoire zoals de prachtige sonates van Bach, Händel en Telemann,  gingen toeleggen. Veel meer interesseerden hen de minder bekende fluitcomposities. Zo presenteerden ze hun eerste CD, met onder andere de eerste opname van een suite voor fluit en basso continuo van Thomas Marc. 

Nu is het resultaat van hun verdere samenwerking, tussen Berlijn en Münster pendelend, verschenen: hun tweede CD kreeg als titel “Zeitenfluss 1774-1804”. Ook hier zijn ze verder op zoek gegaan naar onbekende composities, steeds met veel musiceerplezier en (in de pauzes) culinaire geneugten. Ze gaan steeds weer op zoek naar spannende nieuwe projecten.

Het programma van het recital vindt u hier terug.

Prof. Christina Fassbender geeft, na tussenstations in Münster en Würzburg, sinds 2017 les aan de Universität der Künste in Berlijn. Voordien was ze van 1999 tot 2012 solofluitiste van het orkest van de Komische Oper in Berlijn en speelde ze als gast in orkesten als ‘Berlin Philharmonisches Orchester’, ‘Staatskapelle Berlin’, ‘Bayerisches Staatsorchester’ etc.
Ze geeft regelmatig masterclasses, neemt deel aan festivals en zetelt in jury’s in binnen- en buitenland. Sinds enkele jaren focust ze zich op het thema adem, beweging en interpretatie in de muzikale context.

Kom meer te weten over Christina Fassbender.

Prof. Gregor Hollmann blikt terug op een lange carrière als leraar aan de Musikakademie Kassel, de Musikhochschule Münster en de Hochschule für Musik und Theater Rostock. Met een repertoire dat begint bij de tijd van de Reformatie tot en met de vroege klavierkwartetten van Beethoven concerteerde hij in talrijke Europese landen en in de VS. Opnames van hem zijn terug te vinden bij het Label ambitus, cpo, MDG, Stradivarius Milaan en bij de radiozenders SWR, WDR, BR, Radio Bremen, DLF en Radio Nacional de Espana.

Kom meer te weten over Gregor Hollmann.

Naast deze Recital, geeft Christina Fassbender ook een Masterclass aan het KCB op 13 en 14 mei 2024. Iedereen is van harte welkom.

Deel dit