MUSense | AEC Congres Lyon KCB 2022
Verhaal

MUSense | AEC Congres Lyon

Changing Perspectives – Imagine new traditions

Het 49e jaarlijkse AEC-congres en de algemene vergadering 2022 vonden plaats van 9-12 november in het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Lyon (CNSMD), Frankrijk, alsook online. 

Het evenement met als titel "Changing Perspectives - Imagine new traditions" bracht ongeveer 300 vertegenwoordigers van instellingen voor hoger muziekonderwijs (HMEI's) bijeen, waaronder medewerkers, studenten en internationale belanghebbenden.

KCB vertegenwoordigd in Lyon

Als vertegenwoordiger van het Koninklijk Conservatorium Brussel presenteerde Nuno Cernadas samen met Payam Gul Susanni van de Yasar-universiteit het Europese project MUSense (MUSic higher EducatioN meetS the cyber dimEnsion).

Dit project houdt zich bezig met fascinerende vraagstukken in verband met de convergentie tussen muziekuitvoering en de cyberruimte, en belooft een aantal zeer spannende resultaten, waarvan sommige zullen worden gepresenteerd in Izmir aan de Yasar-universiteit, tijdens het komende multiplier-evenement op 12 en 13 december.

MUSense | AEC Congres Lyon KCB 2022

Het Europees project MUSense

MUSense | AEC Congres Lyon KCB 2022

MUSense wil een leegte opvullen door muziekinstellingen in het hoger onderwijs ertoe aan te zetten de digitale verschuiving te omarmen en "innovatieve leer- en onderwijspraktijken te stimuleren" om zo nieuwe innovatieve uitvoeringspraktijken in stand te houden en te realiseren en het potentieel van de digitale media te benutten.
Lees meer over het project.


Komend evenement MUSense

12 & 13.12.2022
MUSense Multiplier | Congres

In het kader van het Europese project MUSense (MUSic higher EducatioN meetS the cyber dimEnsion), waarvan het Koninklijk Conservatorium Brussel partner is, wordt het congress "New Frontiers in Music Performance" georganiseerd door de Yaşar University. Dit congress gaat live door op de Yaşar University, maar ook online op onze campus.

Gratis deelname. Bekijk het evenement en schrijf je in.

Deel dit