Musical 'Sweet Charity' groot succes 2021
Verhaal

Musical 'Sweet Charity' groot succes

De Schools of Arts kregen het weer voor elkaar!

Het Koninklijk Conservatorium Brussel en het RITCS, Schools of Arts van de Erasmushogeschool Brussel, sloegen de handen in elkaar voor de organisatie van de musical 'Sweet Charity'.

Op woensdag 12 mei 2021 stonden de studenten Musical klaar om te schitteren en te schijnen in dit muzikaal avontuur. De studenten Podiumtechnieken tekenden present voor het lichtontwerp, de audio en de scenografie. De studenten van de Professionele Bachelor Audiovisuele Kunsten zorgen dan weer voor de livestream waardoor een kleine 200 Zoomaccounts de voorstelling vanop een veilige afstand en tegelijk van dichtbij live konden meemaken!

Door juridische aspecten konden we voor deze productie onze digitale deuren jammer genoeg niet openen voor het grote publiek maar geen getreur, de samenwerking tussen RITCS en KCB neemt in stijgende lijn toe. Over de jaren heen hebben Musical studenten en RITCSers de volgende producties samen gerealiseerd:

  • Company
  • Jekyll & Hyde (maart 2018)
  • She Loves Me (januari 2021)
  • Sweet Charity (mei 2021)

Dankzij de kruisbestuivingen tussen de verschillende disciplines van de Schools of Arts geven we de opportuniteit aan onze studenten om samen wonderlijke producties te creeëren.

Hou onze activiteitenkalender zeker in de gaten! Of schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele productie.
Musical 'Sweet Charity' groot succes 2021
Musical 'Sweet Charity' groot succes 2021
Musical 'Sweet Charity' groot succes 2021
Musical 'Sweet Charity' groot succes 2021

Bekijk alle foto's van deze productie via de Facebook van de Musicalafdeling.

Lauranne Cleenwerck.
Fotograaf

Het verhaal van Sweet Charity

De musical vertelt het verhaal van de nachtclubdanseres Charity Hope Valentine.
Ze is al heel haar leven op zoek naar de ware liefde, smachtend naar iemand die echt van haar houdt en hopend op een beter leven.
Na voor de zoveelste keer bedrogen te zijn, loopt ze op een avond toevallig de wereldberoemde Italiaanse filmster Vittorio Vidal tegen het lijf.
Tot een echte liefdesaffaire komt het niet en de 'relatie' is van zeer kortstondige duur.
Gelukkig krijgt ze nog wel een gesigneerde foto en een hoed als aandenken.
Charity haar geluk kan niet op.
Dan ontmoet ze Oscar Lindquist in een vasthangende lift.
De vonk tussen de ogenschijnlijk saaie accountant Oscar en de frivole Charity springt over.
Trouwplannen worden gesmeed en een lang gekoesterde droom lijkt in vervulling te gaan. Heeft ze dan toch de ware liefde gevonden?

Bekijk het programmaboekje hier.
Musical 'Sweet Charity' groot succes 2021

Musical wordt een Master

Vanaf academiejaar 2022-2023 organiseert het Koninklijk Conservatorium Brussel, naast de bachelor Musical, een academische master van 60 studiepunten. Met deze masteropleiding willen we studenten de mogelijkheid verschaffen om af te studeren als autonome, onderzoekende kunstenaars die hun eigen projecten op touw kunnen zetten en een weerwoord kunnen bieden aan de huidige beoefening van de musicalkunsten.

Meer hierover lees je hier.

Musical wordt een Master
Deel dit