Musical
Bachelor, bachelor of master in de Kunsten

Musical

Voor wie?

 • Zingen, dansen en toneel spelen zijn jouw passies en je wil jouw talenten verder ontwikkelen in deze unieke opleiding in België.
 • Je wilt later terechtkomen in musicals in Vlaanderen, Nederland, Duitsland en/of Frankrijk of je kiest ervoor acteur/actrice te worden in het gesproken theater of in dramareeksen bij verschillende televisiezenders.
 • Door middel van een gerichte stage ben je bereidt ervaring op te doen tijdens je studie in een professionele productie.

Zang, Spel & Dans

In onze opleiding wordt de techniek van de drie basisdisciplines zang, spel en dans via professionele training afzonderlijk aangeleerd. De disciplines worden vervolgens samengebracht in projecten binnenshuis voor de eerste twee bachelor jaren en de openbare producties in je derde en vierde jaar. Ons opleidingsprogramma is gevarieerd en up-to-date. Door middel van keuzevakken en extra competenties kun je een eigen individueel traject uitbouwen dat aan je eigen noden voldoet.

Eigen werk & projecten

Tijdens het vak 'project & productie' leer je al je kennis te combineren en om te zetten in de praktijk. In BA3 speel je met je medestudenten een musical die in huis voor extern publiek vertoond wordt. In het laatste jaar kan je met het project Eigen werk volledig zelf een musical op poten zetten en jezelf profileren als theatermaker, schrijver, regisseur en vormgever. Zo word je ondergedompeld in de veelzijdigheid van het musicalvak en kan je zelf bepalen welke richting je later uit wilt.

In het tabblad "Projects in the spotlights" vind je enkele voorbeelden terug van producties.

In onze opleiding krijgen dans, zang én spel gelijke aandacht, waardoor we sterker worden in de drie disciplines. We werken elk trimester samen met een regisseur uit het beroepsveld, wat ons enorme leermogelijkheden biedt. Daarnaast voel ik dat ik in het hele proces mijn eigenheid kan behouden en me kan ontplooien tot de artiest die ik wil zijn!

Hélène
Hélène Kamers
Alumna Musical

Nieuw:
Master Musical

De Musicalopleiding is uitgebreid met een academische master van 60 studiepunten! Het schakeljaar wordt ook aangeboden in een traject van 45 studiepunten. De schakelvakken kan je al tijdens je Bachelorstudie opnemen in een creditcontract.

Brussel
 

Je krijgt de kans om in een wereldstad te studeren, omgeven door historische theatergebouwen, kleine muziekcafés en internationaal beroemde kunstenaars. Brussel is het ideale vertrekpunt voor een carrière in de kunstensector. 

Toekomstperspectieven
 

Met jouw diploma Musical kan je terechtkomen in musical-, theater- en/of televisieproducties. Doe je toch liever iets naast het podium? Geen zorgen, er zijn nog vele professionele functies binnen de kunstensector waar de opleiding Musical je voor klaarstoomt.

Na je studie

Proef tijdens je studie van een professionele carrière

Als student kan je tijdens je studieperiode al je eerste stappen zetten in het professionele werkveld. Onze partnerships met onder andere Musical Van Vlaanderen zorgt er voor dat je via structurele stages de kans krijgen om mee te werken aan professionele musicalproducties. Daarnaast krijg je in het project Eigen Werk een professioneel platform in de vorm van een musicallabo. Hier kan je als theatermaker; schrijven, regisseren, creëren en je eigen werk choreograferen. Zo word je ondergedompeld in de veelzijdigheid van het Musical vak en kan je zelf bepalen welke richting je later uit wilt.  

Aan het werk

Als afgestudeerde bij Musical van het KCB zit je goed voor een carrière bij nationaal en internationaal gerenommeerde producties. Doordat je getraind wordt in spel, dans én zang kan je een professionele carrière beginnen binnen verschillende sectoren van de showbizz. Of je nu zanger, danser, muzikant of misschien wel presentator wil worden, met het diploma Musical op zak, vind je gegarandeerd jouw plaats binnen de kunsten. 

Verder studeren

Educatieve Master Muziek en Podiumkunsten

Merk je dat lesgeven echt iets voor jou is? Aan het KCB kan je ook de Educatieve Master Muziek en Podiumkunsten volgen. Zo kan je na het behalen van je diploma Musical, meteen aan de slag als leraar muziek of Podiumkunsten.

Ook de alumni die met een masterdiploma Musical in het Kunst Onderwijs terechtkomen hebben niet alleen betere salaris voorwaarden en stabielere posities, maar zijn nu ook in de mogelijkheid om aan de slag te gaan in de hogere graden van het DKO en de 3e graad van het KSO of het Hoger Kunstonderwijs.

EDUMA fotosessie (f Frin Platteeuw)

Je vakken

Professionele Bachelor Musical

Opleidingsonderdeel BA1 BA2 BA3*
AMV 6 6 6
Dans 8 8 8
Dictie & Fonectica 6 6  
Spel 6    
Musicalgeschiedenis 6    
Scenografie 6 6  
Song & Dance   4 4
Expressie & Creatie   4 10
Auditietraining     6
Project 14 14  
Productie     14
Zang 8 8 8
* De curricula van het 3e jaar zijn in transitie door de komst van de Academische Master Musical. Meer info vind je hier.
 

Schakelprogramma: voor alumni en zij-instromers

Opleidingsonderdeel ECTS
VAKKEN SP
Encyclopedie en Onderzoek 3
Cultuurgeschiedenis 3
Opvoeringsanalyse 6
Musical Literatuurstudie en Dramaturgie 6
Musicalonderzoek 7
Solo: Artsitiek Eindproduct 10
Solo: Onderzoek + Interview 10
  45 ECTS

Vakken uit het schakeljaar kan je combineren met professionele activiteiten.

Academische Master Musical

Opleidingsonderdeel ECTS
VAKKEN SP
Zang 4 8
Dans 4 8
Spel - Monologen 3
Auditietraining 2 3
Artisitieke Onderzoekspraktijken 3
Encyclopedie en Onderzoek 3
Stage 12
Masterproef 17
Cultuurbeleid 3
Zakelijk beleid 3
  60 ECTS

Vrijstellingen via EVC/EVK procedures voor vakken uit het masterjaar.

Meer info over je vakken vind je hier

Voorbereidingsprogramma's

De Kunsthumaniora Brussel (KHB) biedt de studierichting Musical aan als voorbereiding op de carrière Musical aan het KCB. Een professioneel team met mensen uit het werkveld en docenten uit conservatoria stomen je bij het KHB vakkundig klaar om met bagage en zelfvertrouwen eventueel de stap te wagen naar het Hoger Onderwijs. 

Alle informatie over deze opleiding vind je op hun website.

FAME dec 2022 (f Kato Geuens) KCB 2022

Bachelor Musical

Musical is multidisciplinair en wordt daarom vaak de triatlon van de podiumkunsten genoemd. Dat is meteen ook de reden waarom onze opleiding gespreid wordt over een studietraject van drie jaar - 180 studiepunten in het totaal - waarna je jezelf trots Bachelor in de Musical mag noemen. Onze ervaren docenten hebben allen, naast hun pedagogische onderlegdheid, een eigen artistieke loopbaan uitgebouwd en zijn nauw betrokken bij het hedendaagse werkveld. 

Extra opleidingen

Na het behalen van jouw bachelordiploma Musical kan je kiezen om verder je academische master te behalen of kunstenaar leraar te worden dankzij de Verkorte Educatieve bachelor Musical.

Master Musical

Eigen project

Door uit te breiden naar een Academische Master van 60 studiepunten wil de opleiding de mogelijkheid verschaffen aan studenten om af te studeren als autonome, onderzoekende kunstenaars, die hun eigen projecten op touw kunnen zetten en een weerwoord kunnen bieden op de huidige beoefening van de Musical Kunsten die eerder gesitueerd is in de commerciële sfeer. Deze tak van onze sector wordt zeker niet onderschat. De commerciële producties worden uiterst professioneel op de scène gebracht, en verschaffen werk aan veel van onze alumni. 

Master Musical KCB
FAME (f Kato Geuens) KCB 2023

Nood aan onderzoek

Er is nood aan onderzoek en nieuwe visies die leiden tot nieuwe uitvoeringspraktijken, waarbij afgestudeerde masters kruisbestuivingen en co-creaties met ander kunstvormen kunnen aangaan. Op deze manier ontstaat er ruimte voor originele creaties van eigen bodem of gedurfde bewerkingen van bestaand materiaal.

Vanaf volgend academiejaar, 2021-2022, wordt het integrale schakeljaar aangeboden.

Wanneer je je inschrijft voor de professionele bachelor Musical kan je vanaf je eerste jaar vakken van het schakeljaar in credit contract opnemen, om zo de totale studieduur te reduceren. Op deze manier is het perfect mogelijk om na de 3 Bachelor jaren door te stromen naar het Masterjaar.

Alumni in focus

Sinds de oprichting in 1994 is er al heel wat talent gepasseerd en beschikken we over een mooie lijst van succesvolle afgestudeerden.

James Cooke

James Cooke is een van de talloze getalenteerde Musicalalumni van het Koninklijk Conservatorium Brussel, School of Arts van EhB. Hij studeerde af in 2006 en heeft sindsdien een parcour afgelegd om u tegen te zeggen. Als getalenteerde duizendpoot - acteur, presentator, regisseur & producer - heeft hij meegewerkt aan: Daens, Dans der Vampieren, Tegen de Sterren op, Camping Karen & James, Aspe,... 

Docenten

Om je talent ten volle te kunnen ontwikkelen heb je natuurlijk een docent nodig die je op de juiste manier kan helpen en uitdagen om de beste versie van jezelf te worden. Onze docenten zijn vertrouwd met het nationale en internationale musicallandschap en zijn van dichtbij betrokken bij het hedendaagse werkveld.

lulu Aertgeerts

Lulu Aertgeerts

Opleidingshoofd Musical/Docent

Regisseur en actrice Lulu Aertgeerts studeerde theaterwetenschappen aan de KULeuven en danspedagogie aan de Artesis Hogeschool Antwerpen. Van 1984 tot 1994 was ze vast in dienst als actrice bij de Musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Ze vertolkte er hoofdrollen in “Me and my girl” (Sally), “Chicago” (Velma), “Hello Dolly” (Dolly), “Chess” (Florence), “Anatevka” (Tzeitel), “Dear Fox” (Tybert),… en kleinere rollen in “West Side Story”, “My Fair Lady”, “Evita”, “Jesus Christ Superstar”,… Tussen 1987 en 2004 acteerde Lulu in de populaire VTM-series “Wittekerke” en “Familie”, - en voor de VRT- in “Postbus X”. Zij was gedurende meerdere jaren coach voor “Idool” en “X-factor”. Als freelancer schreef, regisseerde en choreografeerde zij voor verscheidene productiehuizen: KVS (Alice, Bourgeois Gentilhomme, Wintersprookje), NTG (Jungleboek), Tabas & Co (Pippi Langkous), Music Hall (Jesus Christ Superstar, La Bohème, Aïda en Carmen), Uitgezonderd (De Kriegels, Jip & Janneke), Kras (Hopla)…

Sinds 2012 is zij acting director voor het arena spektakel Peter Pan (Music Hall), een productie die tot op heden nog steeds internationaal opgevoerd wordt. Als actrice was ze de jongste jaren te bewonderen in de musicals “Mamma Mia” (Stage Entertainment), “Dans der Vampieren” (Music Hall), “Vapeurs” (Uitgezonderd) en voor loge 10 in de theaterproducties  “Stilte AUB”, “Calendar Girls”, The Elephant Man, De Collega’s“,… Op 23 september ging in de Stadsschouwburg van Antwerpen ‘Er Was eens’ in première, een hedendaags sprookje waarvoor ze het verhaal schreef en de regie voerde. Ze was personal coach voor Bartel Van Riet, Sofie Dumont, en Ilse d’Hooghe.

Sinds de oprichting (1994) van de Musicalopleiding in het Koninklijk Conservatorium van Brussel is ze er werkzaam als docent en regisseur, en sinds 2013 is zij er opleidingshoofd.

Addo Kruizinga

Addo Kruizinga

Professor Musical Voice

A biography will follow shortly.

Contact Addo:

E-mail

Pascale De Turck

Pascale De Turck

Professor Musical Voice

A bio will follow shortly.

Contact Pascale:

Email

Jeroen Phaff

Jeroen Phaff

Professor Voice & Audition training

A bio will follow shortly.

Contact Jeroen:

Email

Robert Van Der Meule

Robert Van Der Meule

Professor Voice

A bio will follow shortly.

Contact Robert:

E-mail

Inge Minten

Inge Minten

Teacher Vocals Musical & Specific Vocational Vocals of the Shortened Educational Bachelor Musical (course only in Dutch)

A short bio follows soon.

Contacteer Inge:

Email

Etienne Van Geel

Etienne Van Geel

Professor Classical Dance

A bio will follow shortly.

Contact Etienne:

Email

Peter Kongs

Peter Kongs

Teacher of Specific Subjects Dance & Internship Guidance | Abbreviated Educational Bachelor Musical (course only in Dutch)

Peter started his classical and modern ballet education at the Ballet Academy of Brabant and at Mudra in Brussels. He studied jazz dance with a.o. Jac Delsing and later with Steps 74th and David Howard Dance Center in New York. He danced with Pro Arte Gymnastica, Broadway Dance '87 and Dancin' Hollywood in Tokyo (Japan) and participated in "West Side Story" of the Royal Ballet of Flanders. He performed in dance videos, commercials, operettas, musicals and did several TV appearances.

He now teaches at the Koninklijk Conservatorium Brussel musical department, the Brussels Art Humanities, the Lebbeke Academy and dance studio Ijvi Hagelstein. He also gives training courses and internships for dancers and dance teachers at Fedes, Amsterdam Dance Center, KVT and OVSG. He also works as a choreographer for "Broadway Dance Center Tokyo", Marisa Allen, Studio 100, VTM, VT4, Ketnet and others.

Contact Peter

Email

Justine Maurau

Assistant Dance: Classical & Modern

A bio will follow shortly.

Contact Justine:

E-mail

Pietro Ramman

Pietro Ramman

Professor Piano Accompanying

A short bio will follow shortly.

Contact Pietro:

Email

Pol Vanfleteren

Pol Vanfleteren

Professor Song & Dance: Music

A biography will follow shortly.

Contact Pol:

E-mail

Adam Solya

Adam Solya

Professor Classical Dance

A bio will follow shortly.

Contact Adam:

Email

Brecht Callewaert

Brecht Callewaert

Professor Audition Training: Monologues

A biography will follow shortly.

Contact Brecht: 

E-mail

Mira Delbaen

Mira Delbaen

Acting teacher and researcher

Mira Delbaen teaches acting at the musical department of KCB (EhB) and is also part of the recently established musical research team.
She began her career mainly as an actress and as a freelance director within the Flemish musical context. Mira toured with a number of productions in Flanders and the Netherlands: Minoes (2007), De Kriegels (2008), Pluk Van de Petteflet (2009), De Heksen (2011), Piaf - de musical (2016), Songs for the fallen (2017) and Assisen (2019).
She has also taken several steps in artistic research, with her first project Gender! Or the legend of the trouser secret (2015), a project on gender identity, followed by Doedadis (2019), a project on emotional violence. For this last project, Mira received the support of Child Focus.
Her current research mainly deals with the Flemish musical context. She wants to study whether there is room to start new, innovative and artistic musical projects. 

Contact Mira:

E-mail

Evelien D'haeseleer

Evelien D'haeseleer

Professor Musical Diction & Phonetics

A bio will follow shortly.

Contact Evelien:

Email

Roel Peeters

Roel Peeters

Lecturer Theoretical Subjects & Coordinator Musical, Coordinator Internship & General Didactics Musical (course only in Dutch)

A bio will follow shortly.

Contact Roel:

Email

Bart Buyle

Bart Buyle

Professor Theoretical Courses Music/Musical

Bart Buyle studied with Daniël Blumenthal at the Brussels Conservatory and obtained diplomas in solfege, piano, chamber music, written and practical harmony. In 1994 he finished his studies and obtained the Higher Diploma in Piano. On pedagogical level he obtained diplomas in Solfege, piano and accompaniment. Bart Buyle is currently active as ear training teacher at the School of Arts in Brussels (classical department). He is also active as accompanist and MD in the Musical Theatre Department of the Brussels School of Arts.

Bart Buyle performs as solo pianist, chamber music and conductor. Credits include recitals with various musicians in all kind of genres and repertoire (from classical to contemporary music to musical theatre).

In Musical Theatre he is active as repetitor, accompanist and vocal arranger (Leporello, Uitgezonderd, Euro Theather, Caramuze,…). He also coaches Musical Singers and is a member of the Subsidy Commission Federal Government Flanders.

Contact Bart:

Email

Wim Lanckrock

Wim Lanckrock

Professor Musical History

A biography will follow shortly.

Contact Wim:

E-mail

Jean Van Driessche

Jean Van Driessche

Professor Scenography (Musical)

A bio will follow shortly.

Contact Jean:

Email

Jolijn Antonissen

Jolijn Antonissen

Stagebegeleider Musical & Docent Literatuurstudie en Dramaturgie (masteropleiding)

Jolijn studeerde af als meester in dramatische kunsten - optie musical (KCB) en master in management (Universiteit Antwerpen). Ze is actief als regisseur, theatermaker en actrice, zo speelde ze bij o.a. Ensemble Leporello en De Zwarte Komedie, ze was Lea in de Nederlandstalige première van Beautiful Thing en Desdemona in Othello bij Theater De Toekomst; recent was ze nog te zien in de voorstelling Justine (titelrol) en als Eurydice in Orfie & Jeuri (Antwerp Symphony Orchestra). In Carabistouilles speelt ze momenteel de goochelassistente van Jack Cooper.

Jolijn speelt vaak voor kinderen met gezelschappen als Uitgezonderd! Theaterproducties, Kollektief D&A en Tweelicht & Zoon en zong 15 jaar lang met Scala & Kolacny Brothers in binnen- en buitenland. Op televisie had ze gastrollen in Galaxy Park en De Kotmadam en ze spreekt stemmen in voor onder meer Disney en Ketnet. Ze maakt deel uit van het cabaretcollectief Les Quatre au Quai dat eigen voorstellingen creëert rond Franse chansons en met haar eigen gezelschap Weerwolf schrijft en regisseert ze voorstellingen op basis van kinderboeken (waarmee ze het Spekken Kindertheaterfestival 2019 won). Ook bij liefhebbers is ze vaak actief als regisseur. Wat musical betreft was Jolijn te zien in Meiskes & Jongens (Deep Bridge), Evita, Sunset Boulevard, The Sound of Music, Blood Brothers, My Fair Lady (Bruxellons), Jekyll & Hyde (Minth), Cabaret (tournee in Wallonië, Frankrijk en Zwitserland – Théâtre Le Public), en als Raksha in Le Livre de la Jungle in het Théâtre Royal du Parc in Brussel. Tijdens de covidperiode studeerde ze theater-, film- en literatuurwetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen en momenteel is ze als gastregisseur, stagebegeleider en docent verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Brussel waar ze literatuurstudie en dramaturgie geeft.  

Contacteer Jolijn:

E-mail

Cathy Vanderstappen

Cathy Vanderstappen

Professor Musical History (Ba1) & SOLO ORI (masterschakel) + artistic researcher Musical

Cathy Vanderstappen, alumna of the musical department, switched to education and theatre after playing various roles with Studio 100, Tabas & Co, De Nieuwe Horizon, Muziektheater Transparant, De Theatercompagnie (NL), Stage Entertainment (DE), the Royal Ballet of Flanders, Disney, Eén and Ketnet. 

She started working as a teacher, director, theatre maker and selector at vzw Opendoek. She wrote, adapted, and directed customized youth theatre for various associations, but also provided support in dramaturgy and text analysis. Writing texts for theatre is her greatest passion. 
Cathy specialized in movement theatre and physical/vocal Viewpoints - techniques that today leave a clear mark on her work as a theatre maker. Co-creation and dramaturgy became priorities in her work. 

Cathy is also very active in education. At the educational umbrella organization OVSG, she guided and supported dance, music, drama, and musical teachers from part-time art education in creating processes. Recently, she has been teaching in the Musical teacher training programme. 
She currently works as an acting coach, mainly for children and adolescents in theatre and film, as a voice-over for various animated films, as a drama teacher and, finally, as a guest professor/researcher in the Bachelor and Master of the Musical Department. 

Contact Cathy

E-mail

Je stage

Als student kan je tijdens je studieperiode al je eerste stappen zetten in het professionele werkveld. Onze partnerships met onder andere Musical Van Vlaanderen zorgt er voor dat je  via structurele stages de kans krijgen om mee te werken aan professionele musicalproducties. Daarnaast krijg je in het project Eigen Werk een professioneel platform in de vorm van een musicallabo. Hier kan je als theatermaker; schrijven, regisseren, creëren en je eigen werk choreograferen. Zo word je ondergedompeld in de veelzijdigheid van het Musical vak en kan je zelf bepalen welke richting je later uit wilt.  

Projects in the spotlights

FAME Musical KCB 2022

FAME

In december 2022 brachten de bachelor 3 studenten Musical de alombekende musical Fame. Spektakel, emotie én spelplezier, met Fame bliezen de studenten het publiek omver. De musical was trouwens in een mum van tijd uitverkocht. 
 

 • Regie: Bruno Van Heystraeten
 • Choreografie: Adam Solya
 • Muzikale leiding: Florejan Verschueren
 • Opleidingshoofd: Lulu Aertgeerts

SHOTS!

Op het einde van het academiejaar 2021-2022 brachten de laatstejaarsstudenten Musical hun Eigen Werk genaamd SHOTS!. Ze sleurde je mee de club in, tussen druggebruikers, verliefde koppeltje en hardwerkend personeel die plots verboden worden voor het leven door een onverwachte gebeurtenis.  
 

 • Margot Bosmans, Jens Broes, Julie Daems, Elise Declerck, Mathias Fleurackers, Eva Isselée, Bob Rasschaert, Lien Van den Bossche, Jelle Verbogt, Andres Vercoutere & Jérémie Vrielynck
SHOTS! Musical KCB 2022

Honger naar meer?

Abonneer je op ons Youtube-kanaal of bekijk onze agenda (gebruik filter "musical) en kom live kijken naar een van onze vele voorstellingen.

Campus Kaai

Musical studeer je op de campus Kaai aan het kanaal van Brussel, naast de bekende Abattoir. Elke dag probleemloos van en naar onze campus geraken, doe je met de metro, tram, bus of fiets. Bovendien reis je aan studententarief.

Creatieve ruimtes

Naast een grote polyvalente theaterzaal waar ook de eigen producties opgevoerd worden, zijn er ruime danszalen en projectruimten voorzien op campus Kaai zodat je in de beste omstandigheden les kan volgen. Bovendien is onze campus tijdens de weekdagen open tot 21.30 u. en kan je dus na de lessen gebruik maken van de voorzieningen om te repeteren en te oefenen.

KVDS

Naar het buitenland

Tijdens je opleiding aan het Koninklijk Conservatorium Brussel kom je in contact met de wereld: je studeert toch in Brussel, de meest kosmopolitische hoofdstad van Europa. Een gastlezing door een internationale professional of door een docent van een buitenlandse partnerschool, internationale projecten,… we leiden je op tot een professional die klaar is voor de wereld van morgen die steeds internationaler wordt.

Heb je toch honger naar meer en wil je zelf een tijdje naar het buitenland? Dat kan! Een semester (of academiejaar) studeren aan een partnerhogeschool of stage lopen in het buitenland, mais oui, of course! Ontdek meer over internationalisering.

KVDS Musical

Infodagen

Opendeurdagen

We verwelkomen je graag op onze opendeurdagen. Zo kom je echt te weten hoe het er bij ons aan toe gaat. Je kan je docenten ontmoeten en eventueel al eens voorspelen.

Kom zeker en vast op tijd, zodat je van elk element van onze Musical afdeling kan proeven!

Waar en wanneer gaat de opendeurdag door?

KVDS Musical

Musical Nieuws

Unieke Masteropleiding Musical

Sinds het academiejaar 2022-2023 biedt de opleiding Musical nu ook de enige Master Musical van België aan. KCB is ontzettend trots dat wij de studenten de kans kunnen bieden om autonome onderzoekende artiesten te worden. Lees het volledige artikel.

Master Musical persmoment
Musical KCB 40-45

KCB stevig vertegenwoordigd in de musical 40-45

Enkele jaren geleden schitterden vele van onze studenten in de populaire musical 40-45. Lees het volledige artikel.

Musical krijgt 25 kaarsjes

Onze musical afdeling bestaat al meer dan 25 jaar! Uiteraard ging ook deze mijlpaal niet ongevierd voorbij. Lees het volledige artikel.

Musical krijgt 25 kaarsjes KCB

Bachelor Musical

Voor de Bachelor Musical bestaat de toelatingsproef uit twee delen gespreid over twee verschillende dagen:

 • Dans- en zangproef gevolgd door een eerste selectie
 • Zang- en spelproef gevolgd door de finale selectie

Voor de specifieke data van de toelatingsproeven, gedetailleerde informatie over wat je juist moet brengen en de link naar de online module waarop je kan inschrijven klik je op de knop hieronder.

TOELATINGSPROEVEN

Master Musical

 • Een toelatingsproef voor aanvang van het schakeljaar

 • In het bezit zijn van een diploma bachelor in Musical/Muziektheater

 • Jezelf registreren via dit formulier

 • Een persoonlijk dossier opsturen naar master.musical.kcb@ehb.be

  • Richtlijnen persoonlijk dossier – deadline 15 augustus

   • Het persoonlijk dossier moet ongeveer drie A4 pagina's bedragen, bijlagen niet meegerekend (CV)

 • Intakegesprek op 7, 8 of 9 september 2022 – je wordt hiervoor uitgenodigd via mail

Op basis van het persoonlijk dossier en het intakegesprek zal een jury beoordelen of de student toegelaten wordt voor de Masteropleiding.

Any question?

Voor meer informatie over de Musical opleiding kan je terecht bij het studentensecretariaat via secretariaat.kcb@ehb.be