Alumnus Alexander Declercq op het programma van Gent Festival 2021
Verhaal

Alumnus Alexander Declercq op het programma van Gent Festival

HORIZON - The Festival's Young Talent

Gent Festival van Vlaanderen is een verhaal van gevierde sterren die het podium delen met opkomend talent. Alexander Declercq, kersverse alumnus van het Koninklijk Conservatorium Brussel, is een van de acht uitverkorenen.

De coronapandemie slaat jammer genoeg de dromen van vele jonge muzikanten aan diggelen. Ze missen de start van hun carrière en dat jonge talent glipt als het ware door onze vingers heen. Daar wou Gent Festival van Vlaanderen wat aan doen, en ze lanceerden een warme oproep: wie een ticket kocht voor een van hun concerten, kon vrijblijvend een extraatje doneren om jong talent te ondersteunen. Dit leverde een onwaarschijnlijk mooi resultaat op dat ze nu vertalen naar een nieuw project getiteld HORIZON.

In samenwerking met de verschillende Belgische conservatoria geeft HORIZON acht net afgestudeerde muzikanten van eigen bodem een stevige duw in de rug. Ze bieden hen een professionele springplank in de vorm van een promotiefilm, een portfolio en een online concert dat via het streaming platform Sound of Ghent uitgezonden zal worden. Nadien krijgt elk van deze online concerten ook een vaste plek in de online catalogus van Evil Penguin TV.

Als kers op de taart kan je de HORIZON-talenten ook live aan het werk zien tijdens Gent Festival 2021 op 8 en 9 september in de Handelsbeurs!

Het volledige artikel van Gent Festival van Vlaanderen lees je hier.

Gent Festival van Vlaanderen

Alexander Declercq | alumnus KCB

Alexander Declercq (1998) startte zijn opleiding piano bij Ann Roelens aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge en amper twee jaar later begon hij er ook met een opleiding klarinet bij Filip Demeyer (later Vlad Weverbergh en Geert Baeckelandt). Na zijn afstuderen in Brugge vervolgde hij zijn weg naar het Koninklijk Conservatorium Brussel bij een van onze pianodocenten: Jan Michiels.

Op het einde van het academiejaar 2019-2020 behaalde Alexander twee diploma’s; zijn master voor piano en zijn bachelor voor klarinet bij onze docent Benjamin Dieltjens.

Op het solo-repertoire spitst Alexander zich graag toe, maar hij houdt minstens even veel van kamer- en orkestmuziek waardoor hij al in binnen- en buitenland concerteerde (Hongarije, Frankrijk, Californië…). Momenteel vervolmaakt Alexander zijn studies in Keulen bij Sheila Arnold.

Alexander is één van de vijf leden van Young Musicians Bruges. Een collectief dat vijf jonge getalenteerde muzikanten van het Koninklijk Conservatorium Brussel samenbrengt om hun overtuiging van het belang van muziek te delen met een breed publiek.

Alexander Declercq | alumnus KCB

Young Musicians Bruges | Alumni/studenten KCB

We kijken uit naar de verdere ontplooiing van deze Young Musicians Bruges, alumni/studenten van het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Leer ze kennen via YouTube en Facebook!

Deel dit